Activiteiten

ACTIVITEITEN

Kunstfanaatjes is het enige onafhankelijke online platform dat zich richt op de allerkleinste museumbezoekers en hun familie. Ook offline zijn we druk met het ontwikkelen van projecten en producten. Op deze pagina vind je meer informatie over onze activiteiten.

Baby Museum Tour

Vanaf vier maanden oud kunnen baby’s kleuren onderscheiden. In het buitenland weten ze hier wel raad mee: daar organiseren musea speciale tours voor baby’s. In onze kustmusea gebeurt er nog niets voor kids onder de drie jaar. Dus hoepla, Kunstfanaatjes bracht hier verandering in. We organiseerden de allereerste Nederlandse Baby Museum Tour ‘Boogie Woogie, Baby!‘ dwars door de bloeiende appelbomen, compositie in rood, geel en blauw en natuurlijk de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan in het Gemeentemuseum Den Haag. Naast de tour ontvingen de ouders een speciale informatiefolder & claimden we met onze “Babyhoek” een plek in het Museumrestaurant.

Peuter Museum Tour

Op het kinderdagverblijf is veel creatief aanbod. Maar een uitje naar het kunstmuseum naast de kinderboerderij of speeltuin met de allerkleinsten? Dat gebeurt niet vaak. In september 2017 organiseerde Kunstfanaatjes een interactieve Museum Tour voor de 2-jarige peuters van kinderopvangorganisatie COKD in het Dordrechts Museum. Ook ontwikkelden we een training voor de pedagogisch medewerkers.

Museum Meet Up

Zin in gezelschap? De Kunstfanaatjes Meetup is een gezellige manier om samen met andere ouders & hun kleintjes een kunstmuseum te bezoeken. De eerste Meetup vond plaats in de Rotterdamse Kunsthal. Houd onze website in de gaten voor de nieuwe Meetup data door het hele land! Een leuke manier om andere kunstfanaten te ontmoeten.

Workshops

Voor Kasteel Duivenvoorde ontwikkelden we de workshop “Kijken door de ogen van een kind” (Slow Art), speciaal voor families op de Midzomer OuderavondWil jij ook een workshop voor jouw event of organisatie? Wanneer het binnen onze doelgroep past, doen we het graag.

 

Events

  • Donderdag 12 oktober 2017 waren we te gast bij Salon de Muséologiesamen met Anouk van Dijk, educator Kinderboekenmuseum en Prof. dr. Maartje Raijmakers (UvA/NEMO Science Centre), bijzonder hoogleraar cognitieve ontwikkelingspsychologie. En uiteraard ging het over baby’s en peuters in musea!
  • Vrijdag 24 november 2017 zijn we te gast in de Blauwe Kamer van Bibliotheek aan Zet in Dordrecht. Hier vertellen we  tijdens “Koffie met… ” van 10.30 tot 1200 uur alles over Kunstfanaatjes. Kom je ook een gezellig bakkie doen?
  • Donderdag 7 december 2017 geeft Brigitte een korte presentatie tijdens het Kenniscafé van Rotterdam Festivals.
  • Zaterdag 17 maart 2018 vindt het Het Jonge Kind Event plaats in Orpheus te Apeldoorn. Oprichter van Kunstfanaatjes, Brigitte Timmermans, geeft hier een lezing. Daarnaast is Kunstfanaatjes aanwezig met een korte clinic op de informatiemarkt.

Staat de activiteit die jij voor ogen hebt niet in ons overzicht? Kunstfanaatjes ontwikkelt regelmatig workshops op maat. Neem dus gerust contact met ons op!