ACTIVITEITEN

Kunstfanaatjes is het enige onafhankelijke online platform dat zich richt op de allerkleinste museumbezoekers en hun familie. Ook offline zijn we druk met het ontwikkelen van projecten en producten. Op deze pagina vind je meer informatie over onze activiteiten.

Baby Museum Tour

Vanaf  vier maanden oud kunnen baby’s kleuren onderscheiden. In het buitenland weten ze hier wel raad mee: daar organiseren musea speciale tours voor baby’s. In onze kustmusea gebeurt er nog niets voor kids onder de drie jaar. Dus hoepla, Kunstfanaatjes bracht hier verandering in. We organiseerden de allereerste Nederlandse Baby Museum Tour ‘Boogie Woogie, Baby!‘ dwars door de felle kleuren van Piet Mondriaan in het Gemeentemuseum Den Haag.

Peuter Museum Tour

Op het kinderdagverblijf is veel creatief aanbod. Maar een uitje naar het kunstmuseum naast de kinderboerderij of speeltuin met de? Dat gebeurt niet vaak. In september 2017 organiseert Kunstfanaatjes een Museum Tour voor de 2-jarige peuters van kinderopvangorganisatie COKD in het Dordrechts Museum. Ook ontwikkelden we een training voor de pedagogisch medewerkers.

Museum Meet Up

Zin in gezelschap? De Kunstfanaatjes Meetup is een gezellige manier om samen met andere ouders & hun kleintjes een kunstmuseum te bezoeken. De eerste Meetup vond plaats in de Rotterdamse Kunsthal. Houd onze website in de gaten voor de nieuwe Meetup data door het hele land! Een leuke manier om andere kunstfanaten te ontmoeten.

Workshops

Voor Kasteel Duivenvoorde ontwikkelden we de workshop “Kijken door de ogen van een kind” speciaal voor de Midzomer OuderavondWil jij ook een workshop voor jouw event of organisatie? Wanneer het binnen onze doelgroep past, doen we het graag.

Events

Op zaterdag 17 maart 2018 vindt het Het Jonge Kind Event plaats in Orpheus te Apeldoorn. Oprichter van Kunstfanaatjes, Brigitte Timmermans, geeft hier een lezing. Daarnaast is Kunstfanaatjes aanwezig met een korte clinic op de informatiemarkt

Staat de activiteit die jij voor ogen hebt niet in ons overzicht? Kunstfanaatjes ontwikkelt regelmatig workshops op maat. Neem dus gerust contact met het projectteam (Brigitte, Martine & Danielle) op!