READING

Voedingsschort-test in het Dordrechts Museum

Voedingsschort-test in het Dordrechts Museum

Musea zijn voor iedereen. Dus ook voor moeders die borstvoeding geven. Maar veel vrouwen voelen zich niet op hun gemak wanneer zij hun kindje in het museum borstvoeding geven. En helaas is er in de meeste musea geen aparte ruimte beschikbaar waar je even wat privacy hebt. Toen was daar het fenomeen voedingsschort. Zou dit iets zijn voor in musea? We testen het uit.

Voedingsschort
In Amerika schijnen veel moeders een voedingsschort te gebruiken. Een handige doek die je over je baby legt als je wilt voeden, zodat de omgeving geen zicht heeft op jouw drinkende baby en ontblote borst. Begrijp ons niet verkeerd, baby’s moeten gewoon worden gevoed en daarvoor hoef je je niet te schamen. Maar als je zelf behoefte hebt aan wat privacy, of je wilt je kindje beschermen tegen prikkels uit de omgeving dan kan het heel handig zijn. Ook kan het handig zijn voor moeders die kolven en ook voor kindjes die flesvoeding krijgen, kan het prettig zijn even afgezonderd dicht tegen mama of papa aan rustig te drinken. Een voedingsschort is heel handig klein op te vouwen en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Handig detail: in de twee hoeken van de doek zijn spuugdoekjes genaaid, zodat je deze altijd binnen handbereik hebt. Aan de voorzijde van het voedingsschort zit een zak waar je tijdens het voeden spulletjes als een speentje of zoogkompressen in kunt doen. 

Testen in het Dordrechts Museum
Samen met mijn dochter Elin (6 mnd) bezoek ik het Dordrechts Museum om het voedingsschort te testen. Het is haar eerste (bliksem)bezoek aan een museum en wat vind ze het leuk!  In de draagzak en met haar gezicht naar de vooral abstracte kunst met felle kleuren én de kunst met de dieren óf zodat ze zichzelf ziet.


Natuurlijk heb ik even nagevraagd of er een geschikte ruimte is om te kunnen voeden. De museummedewerkers zijn enorm meewerkend en verzinnen de beste plekken voor me om mijn kindje te kunnen voeden. Maar het mooiste is toch wel om met behulp van de voedingsschort van Minimonkey midden in de toonzaal ontspannen te kunnen zitten en tegelijkertijd aandachtig naar de kunst te kijken. Nou ben ik niet heel moeilijk met voeden in het openbaar, wat moet dat moet, maar ik kan me voorstellen dat je dit wel discreet wil doen. Daar is deze schort zeker voor geschikt. Qua kleur niet onopvallend, maar de paar mensen die langs me lopen, knikken beleefd en geven verder geen overdreven aandacht aan mij en mijn drinkende baby.

Het is ook nog handig mee te nemen als klein tasje, wat fijn is want grote luiertassen moeten vaak in een kluisje gestopt worden. Bedankt voor het testen van het voedingsschort. Ik zal deze zeker vaker gebruiken in het openbaar en dus in het museum! 


Wat zijn jouw ervaringen met het voeden van je baby in het museum? Deel jouw ervaringen met ons in een reactie!

Wij schreven al eerder een artikel over het borstvoedingsbeleid in de Nederlandse musea en over een borstvoedende moeder die aangesproken werd in het Victoria and Albert Museum in Londen. Borstvoeding geven is heel natuurlijk, maar lang niet alle vrouwen voelen zich er prettig bij om in het openbaar hun kind te voeden. Dat blijkt ook uit onderzoek van het Voedingscentrum. De vrouwen geven als redenen dat ze het gevoel hebben dat anderen het aanstootgevend vinden, angst dat anderen de borst kunnen zien en een oncomfortabele voedhouding. 

Dit artikel is geen sponsoring voor de voedingsschorten van Minimonkey. Ons oog viel op het product en we zijn benieuwd of dit een oplossing is voor musea die geen extra ruimte beschikbaar voor wat privacy hebben. Als je het product koopt via de bol.com link uit dit artikel, ontvangen we hier wel een klein percentage over om weer te investeren in deze website. 


Nanette (33) is moeder van twee dochters (Minke 4 jaar en Elin 7mnd) en woont met haar gezin in het mooie Dordrecht. Ze is werkzaam als fysiotherapeute en daarnaast blogt ze met haar schoonzus op www.femme-fabulous.nl over dingen die ze zelf leuk vinden om te doen/zien/maken. Leuk als je eens een kijkje neemt!

COMMENTS ARE OFF THIS POST