Activiteiten

ACTIVITEITEN

Kunstfanaatjes is het enige onafhankelijke online platform dat zich richt op de allerkleinste museumbezoekers en hun familie. OokĀ offline zijn we druk met het ontwikkelen van projecten en producten. Op deze pagina vind je meer informatie over onze activiteiten.

Baby Museum Tour

Vanaf vier maanden oud kunnen baby’s kleuren onderscheiden. In het buitenland weten ze hier wel raad mee: daar organiseren musea speciale tours voor baby’s. In onze kustmusea gebeurt er nog niets voor kids onder de drie jaar. Dus hoepla, Kunstfanaatjes bracht hier verandering in. We organiseerden de allereerste Nederlandse Baby Museum Tour ‘Boogie Woogie, Baby!‘ in het Gemeentemuseum Den Haag.Ā 

Lijkt je dit ook wel wat voor jouw museum of galerie? Neem dan contact met Brigitte via brigitte@kunstfanaatjes.nlĀ 

Peuter Museum Tour

Op het kinderdagverblijf is veel creatief aanbod. Maar een uitje naar het kunstmuseum naast de kinderboerderij of speeltuin met de allerkleinsten? Dat gebeurt niet vaak. Kunstfanaatjes ontwikkelde het Peuter Museum Project speciaal voor kinderdagverblijven en peuterscholen. Een uitdagende tour voor peuters in het museum, gecombineerd met een training voor pedagogisch medewerkers en een voorbereiding op de groep.Ā 

Dat doen we ook graag voor jullie organisatie! Neem contact op met Brigitte via brigitte@kunstfanaatjes.nl als je hier interesse in hebt.

Museum Meet Up

Zin in gezelschap? De Kunstfanaatjes Meetup is een gezellige manier om samen met andere ouders & hun kleintjes een kunstmuseum te bezoeken. Een Meet-Up is geen georganiseerde tour, maar een informeel samenzijn, waarbij het gaat om de ontmoeting.Ā  Na een korte inleiding gaat iedereen met zijn kunstfanaatjes de tentoonstelling bekijken, daarna drinken we nog wat in het museumrestaurant en kletsen gezellig na. De eersteĀ MeetupĀ vond plaats in de RotterdamseĀ Kunsthal, de Meet-Ups daarna waren het Gemeentemuseum en Boijmans van Beuningen aan de beurt.Ā Ā 

Houd onze website in de gaten voor de nieuwe Meetup data door het hele land! Een leuke manier om andere kunstfanaten te ontmoeten!Ā 

Workshops

Voor Kasteel Duivenvoorde ontwikkelden we de workshop ā€œKijken door de ogen van een kindā€ (Slow Art), speciaal voor families op de Midzomer Ouderavond.Ā Wil jij ook een workshop voor jouw event of organisatie? Wanneer het binnen onze doelgroep past, doen we het graag!

Voor Kunstuitleen Rotterdam bedachten we het concept van een Baby & Peuter Festival, waarbij er naast een mini-tour, muziek en workshops ook een mogelijkheid was om je kids kunst uit te laten zoeken voor thuis. We kijken terug op een succesvol en uitverkocht event, waarbij ook RTL 4 Nieuws even langskwam.

 

 

Events

-Presentatie Salon de MusĆ©ologieĀ samen met hetĀ KinderboekenmuseumĀ en Prof. dr. Maartje Raijmakers (UvA/NEMO Science Centre), bijzonder hoogleraar cognitieve ontwikkelingspsychologie. En uiteraard ging het over baby’s en peuters in musea!

-Lezing bij Bibliotheek aan Zet in Dordrecht

-Presentatie KenniscafƩ van Rotterdam Festivals.

-Lezing tijdens het Het Jonge Kind Event

 

Wil je ons boeken voor een lezing of korte presentatie over kunst & het jonge kind ? Neem dan contact met ons op!

Staat de activiteit die jij voor ogen hebt niet in ons overzicht? Kunstfanaatjes ontwikkelt regelmatig workshops op maat. Neem dus gerust contact met ons op!