Activiteiten

ACTIVITEITEN

Kunstfanaatjes is het enige onafhankelijke online platform dat zich richt op de allerkleinste museumbezoekers en hun familie. Ook offline zijn we druk met het ontwikkelen van projecten en producten. Op deze pagina vind je meer informatie over onze activiteiten.

Baby Museum Tour

Vanaf vier maanden oud kunnen baby’s kleuren onderscheiden. In het buitenland weten ze hier wel raad mee: daar organiseren musea speciale tours voor baby’s. In onze kustmusea gebeurt er nog niets voor kids onder de drie jaar. Dus hoepla, Kunstfanaatjes bracht hier verandering in. We organiseerden de allereerste Nederlandse Baby Museum Tour ‘Boogie Woogie, Baby!‘ dwars door de bloeiende appelbomen, compositie in rood, geel en blauw en natuurlijk de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan in het Gemeentemuseum Den Haag. Naast de tour ontvingen de ouders een speciale informatiefolder & claimden we met onze “Babyhoek” een plek in het Museumrestaurant. Op dit moment zijn we met verschillende musea in gesprek voor een mogelijk vervolg.

Peuter Museum Tour

Op het kinderdagverblijf is veel creatief aanbod. Maar een uitje naar het kunstmuseum naast de kinderboerderij of speeltuin met de allerkleinsten? Dat gebeurt niet vaak. Kunstfanaatjes ontwikkelde het Peuter Museum Project speciaal voor kinderdagverblijven en peuterscholen. Een uitdagende tour voor peuters in het museum, gecombineerd met een training voor pedagogisch medewerkers en een voorbereiding op de groep. Dat doen we ook graag voor jullie organisatie! Neem contact op met Brigitte via brigitte@kunstfanaatjes.nl als je hier interesse in hebt.

Museum Meet Up

Zin in gezelschap? De Kunstfanaatjes Meetup is een gezellige manier om samen met andere ouders & hun kleintjes een kunstmuseum te bezoeken. De eerste Meetup vond plaats in de Rotterdamse Kunsthal. Houd onze website in de gaten voor de nieuwe Meetup data door het hele land! Een leuke manier om andere kunstfanaten te ontmoeten.

Workshops

Voor Kasteel Duivenvoorde ontwikkelden we de workshop “Kijken door de ogen van een kind” (Slow Art), speciaal voor families op de Midzomer OuderavondWil jij ook een workshop voor jouw event of organisatie? Wanneer het binnen onze doelgroep past, doen we het graag!

 

In 2018 verzorgde Kunstfanaatjes een Kunstsalon bij de Kunstuitleen in Rotterdam, waarbij baby’s en peuters kunst uitzochten voor hun ouders. We kijken terug op een succesvol en uitverkocht event, waarbij ook RTL 4 Nieuws even langskwam. Komend jaar organiseren we weer een event op deze locatie, houd onze website in de gaten voor meer informatie!

 

 

Events

2017/2018

 

Staat de activiteit die jij voor ogen hebt niet in ons overzicht? Kunstfanaatjes ontwikkelt regelmatig workshops op maat. Neem dus gerust contact met ons op!