READING

Deze 7 dingen mag je niet missen tijdens de Delfts...

Deze 7 dingen mag je niet missen tijdens de Delftse Night at the Museum for Kids

De 8e editie van de Delftse Museumnacht op zaterdag 21 oktober is dit jaar helemaal gefocust op kids van 4 t/m 12 jaar. We zijn benieuwd of het evenement ook geschikt is voor kleine kunstfanaatjes!

Hoe spannend kan kunst en cultuur worden? Maak het mee tijdens deĀ Night at the Museum for Kids, een beangstigend goede museumnacht speciaal voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar EN de ouders natuurlijk. Vanwege het griezelthema lijkt ons het programma iets minder geschikt voor kinderen jonger dan vier jaar.Ā  Maar misschien hebben jullie kleine bikkels in huis!

Bij Museum Prinsenhof Delft, Prinsenkwartier, Museum Paul Tetar van Elven en Madame de Berry spookt het opĀ zaterdag 21 oktober van 16:00 tot 22:00. Ook op het Sint Agathaplein staan een aantal riddertenten waar het niet pluis is. Het bomvolle programma met workshops, voorstellingen, muziek, een griezelbioscoop, speurtochten, schimmenspellen en verhalen vertellers zal je hartslag tot ongekende hoogte opjagen. Het enige waar je niet van hoeft te schrikken is de prijs: voor zowel ouders als kinderen is deĀ Night at the Museum for KidsĀ helemaalĀ GRATIS.

We hebbenĀ het programmaĀ alvast voor je bestudeerd. Deze zeven dingen wil je niet missen:Ā 

#1. Kinder Pop -Up Museum
Night at the Museum for Kids heeft ook een tentoonstelling met heuse kinderkunstenaars! Verschillende BSOā€™s strijden om de titel beste kunstwerk rondom het thema ā€˜griezelenā€™.
Locatie: Kamer van Charitate (via tuin Agathaplein)Ā  Ā 

#2. Rietveld Theater
In het theater zijn verschillende voorstellingen te zien. Zo brengt de LiedjestovenaarĀ liedjes in verschillende stijlen en ritmes. (4+) en is er een percussieworkshp met meesterdrummer Abdoulaye ā€˜OkĆ©ā€™ Sene (vanaf 6 jaar).
Locatie: Riddertent #1 op het Agathaplein

#3. Kunstenaar Toine Klaassen

In de Waalse kerk van museum Prinsenhof, word je op sleeptouw genomen door Toine Klaassen en zijn never-ending performances.Ā 
Locatie: Waalse Kerk in Museum Prinsenhof Delf

#4. Cultuurbingo
Tijdens de Cultuurbingo, kun je de hele avond de mooiste culturele, maar ook de meest onzinnige prijzen winnen.Ā 
Locatie: 1eĀ verdieping Prinsenkwartier.

#5. Griezelbios
Wie kent hem niet, Casper het vriendelijke spookje? In de Griezelbios kunnen de allerkleinstenĀ lightĀ griezelen. Iets oudere kinderen kunnen genieten van Ā de animatiefilm ParaNorman.Ā Ā 
Geen kaarten of munten, vol=vol
Tijd: 16:00 -16:30

#6. Atelier Indrukwekkend
Kruip, besluip of loop tijdens Night at the Museum for Kidslangs bij Atelier Indrukwekkend en steek je handen uit de mouwen. Samen gaan we monsters zeefdrukken met slijmerig groen of bloederig rood.
Locatie: Riddertent #3 op het Agathaplein
Katoenen tas: 2 munten
Shirt: 4 muntenĀ 

#7. Science Centre
Bij het Science Centre staat alles in het teken van licht! Hoe kan het dat bacteriƫn licht geven? Je kunt bijzondere fluorescerende mineralen uit verre streken bekijken en zien wat er gebeurt als ze beschenen worden met UV licht. Tenslotte kun je een eigen lamp ontwerpen door losse lampen aan elkaar te koppelen.
Locatie: Riddertent #2 op het Agathaplein

ORIGINAL MARKET
Ook de ORIGINAL market is van de partij, met een knusse editie waar alles draait om het verhaal achter het product. Van handgemaakte kinderkleding en design sieraden tot vintage en duurzame woonaccessoires, originele papierwaren, ambachtelijke lekkernijen en bijzondere fair trade cadeaus. Daarnaast is er voor kids genoeg te doen aan creatieve workshops, verhalenvertellers en schminken.
Locatie: Van der Mandelezaal (Museum Prinsenhof Delft)

Check de website voor meer informatie. Durf jij het aan?Ā 


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST