READING

Amsterdam Light Festival: leuk voor kleine kunstfa...

Amsterdam Light Festival: leuk voor kleine kunstfanaten

Joepie! Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten. 

Wat een leuk uitje om in deze donkere maanden het met lichtjes versierde Amsterdam bezoeken. Je kunt een boottocht boeken,¬† fietsen of gewoon door de stad wandelen. Een leuke manier om onze hoofdstad te ontdekken! Het¬†Amsterdam Light Festival¬†bestaat uit¬†40 lichtgevende kunstobjecten¬†die op verschillende plekken in de stad te zien zijn vanaf het moment dat het donker wordt. De¬†water expositie¬†van het festival telt 21 kunstwerken op en rond de grachten in het historische centrum van Amsterdam. De¬†land expositie op het Marineterrein¬†bestaat uit 15 kunstwerken. De deelnemende kunstenaars, designers en architecten uit Australi√ę, Belgi√ę, China, Canada, Duitsland, Engeland, Indonesi√ę, Itali√ę, Japan, Kosovo, Nederland, Rusland en de Verenigde Staten zijn deze zesde editie uitgedaagd om binnen het¬†thema Existential¬†te werken.

Wat maar weinig mensen weten, is dat iedere editie de lichtkunstwerken speciaal voor Amsterdam Light Festival en de specifieke locaties in de stad gemaakt worden. Van een werk in de masten van VOC schip De Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum tot lichtkunstwerken die boven de Herengracht gespannen worden. 

Light Art Tour – Familiewandeling
Tijdens deze familierondleiding neemt de gids je mee op een verlichtende reis over het marineterrein en vertelt over de kunstenaars en de achtergrond van de kunstwerken, die allemaal speciaal voor Amsterdam Light Festival 2017 gemaakt zijn. De gids belicht de werken op een voor kinderen begrijpelijke en interessante manier. Maar natuurlijk is het ook interessant voor (groot)ouders! 
 
Op stap met kleine kunstfanaten
Kinderen kijken hun ogen uit naar alle lichtjes in de stad, dus  het is een heel geschikt evenement. Wel is het vrij druk in Amsterdam en met overal water om jullie heen is het handig om de buggy of draagzak mee te nemen. Bij oudere kinderen kun je eraan denken om hen een fietslampje of een reflectiebandje om te doen, zodat je ze altijd in de smiezen hebt.

Heb jij het Festival bezocht met jonge kinderen? Deel jouw ervaringen met ons in een reactie! 


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST