Verras iemand met een kunst-cadeau!

Op zoek naar een cadeau voor iemand in je omgeving? Soms kan het echt lastig zijn om iets origineels te bedenken. Zo was ik op zoek naar een cadeau voor Vaderdag. Elk jaar zit ik weer te dubben tussen een grappig paar sokken, een bierpakket of een interessant boek. Maar oooohhh dit keer heb ik écht iets leuks gevonden. Lees snel verder!

Een persoonlijk cadeau
Eén van de dingen die elke (groot)ouder het leukste vindt om te krijgen is een persoonlijk cadeau. Nou dan ben je bij de Duitse kunstenaar Claudius van die Kritzelei aan het goede adres. Hij maakte een groot kunstwerk van de tekening van mijn zoontje Max. Daar zal papa blij mee zijn!

Grote kunst van kleine kinderen
Claudius raakte gefascineerd door de krabbels van zijn kinderen Lovis, Zora en Tjelle. En in plaats van hun tekeningen een tijdje op de koelkast te hangen en daarna in de vuilnisbak te mikken, besloot hij er echte kunstwerken van te maken. Houten collages voor aan de muur. De grote gelakte vlakken bestaan uit verschillende niveaus, waardoor er diepte ontstaat en een interessant spel van licht en schaduw. Een mooie manier om zo de tekening van jouw kind te vereeuwigen.

 

Hoe het werkt
Het werkt eigenlijk heel simpel, op de website kun je zelf de tekening uploaden. Na het aangeven van onze favoriete kleuren, is Claudius gelijk aan de slag gegaan. En het resultaat is prachtig!

Originele cadeautip vind je niet? En als je nog op zoek bent naar een leuk uitje bij het cadeau, ga dan eens kunst kijken op straat bij Blind Walls Gallery in Breda. Of bezoek het Lisser Art Museum (LAM), een laagdrempelig museum over eten, drinken en winkelen. 

Heel veel succes! Mocht jij nou ook een leuke kunstige cadeau-tip hebben, laat je het me dan weten?


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.