Expeditie Archeon

Slapen in een museum? Mijn zoontje begint al te jubelen voordat ik precies kan uitleggen wat ik bedoel. Als hij Archeon hoort, reageert hij nóg enthousiaster. Dat is te wijten aan zijn favoriete televisieserie ‘Welkom bij de Romeinen’. Hij heeft er zin in! 

ARCHEON
Ben jij weleens in Museumpark Archeon geweest? Hier beleef je geschiedenis van Nederland; de prehistorie, de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen. Je ziet er boerderijen, huizen en hutten die ooit in Nederland gestaan hebben en nu worden bewoond door de ‘Archeotolken’. Supergaaf!

GLAMPING
En wie nu denkt dat de nacht primitief hebben doorgebracht in een prehistorische grot, heeft het flink mis! Bij Expeditie Archeon slaap je namelijk in een luxe lodge met privé toilet, douche, wastafel en gezellige zithoek.
De bedden zijn al opgemaakt en slapen heerlijk. Er staat een goedgevulde koelkast met sapjes en gekoelde producten voor het ontbijt. Op het aanrecht naast de kookplaat vinden we een gevulde fruitschaal en koffiezetapparaat met cupjes en theezakjes. Elke ochtend worden er verse broodjes gebracht en ook voor diner is gezorgd in de Romeinse herberg en het middeleeuwse klooster.

ALTIJD TOEGANG
En zo bijzonder: als je Expeditie Archeon boekt heb je dus ALTIJD toegang tot het park. Wanneer jij dat wil. Hoe cool is dat! ’s Ochtends vroeg voor openingstijd, in alle rust een rondje langs alle huisjes lopen. Kan gewoon. Aan het einde van de dag ravotten in de speeltuin en kijken bij de diertjes. We did it!

ZWEMMEN IN HET ROMEINSE BADHUIS
Het meest indruk maakt het Romeinse badhuis. Hoewel er bij de ingang op een bordje staat ‘verboden te zwemmen’, geldt dat dus niet voor ons als campinggasten. Wij mogen voor openingstijd en als het park gesloten is lekker in het water plonsen. Wat een VIP-gevoel!

OP PAD MET EEN ARCHEON TOLK
Een dagelijkse privérondleiding hoort ook bij het pakket. Natuurlijk vertellen de medewerkers op het park ook allerlei weetjes en boeiende verhalen. Maar de uitgebreide tour met de Archeotolk gaat net wat dieper op de informatie in, er is ruimte voor vragen en bovendien mogen we allemaal extra activiteiten doen zoals: vuur maken, speerwerpen en ons verkleden. Mijn zoontje Max krijgt zelfs een rol bij de gladiatorenshow!

De rest van de dagen lopen we rond op het park, bekijken shows en doen allerlei activiteiten. Van kanoën, kaarsjes maken tot zwaardvechten. Voor kids is er een activiteitenpas waarmee we ook leuke souvenirs maken zoals een armbandje, een legerhelm en een fibula.


VIP-GEVOEL
Ik noemde het VIP-gevoel net al, maar echt alle medewerkers op het park doen zo hun best om je een onvergetelijk weekend te bezorgen. Hoe heerlijk is het om tussen alle activeiten door je even te kunnen terugtrekken bij de tent. En ‘s avonds zitten we heerlijk bij ons kampvuurtje.  Éen dagje Archeon is niet genoeg, er is zoveel te zien en te doen. Daarom is Expeditie Archeon zo’n aanrader. Word je bovendien, net als wij, graag een paar dagen in de watten gelegd, dan is dit ook echt iets voor jou!

Heb jij Archeon weleens bezocht? Deel jouw ervaringen met ons!


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST