READING

3x kerstvakantie in het Nederlands Fotomuseum

3x kerstvakantie in het Nederlands Fotomuseum

Ook dit jaar organiseert het Nederlands Fotomuseum een boordevol kerstprogramma met activiteiten voor alle leeftijden. Wij hebben de activiteiten voor kinderen (4+) voor je op een rijtje gezet. Zo kunnen jouw kunstfanaatjes spelenderwijs van alles leren over fotografie.

#1. Workshop: Fotograferen zonder camera (6+)
Foto’s maken zonder camera, kan dat? Ja zeker! Bijvoorbeeld met de oude fotografische techniek cyanotopie, ook wel blauwdruk genoemd. Ontdek hoe deze techniek werkt en maak zelf een blauwdruk van je eigen tekening, bloem of iets wat je toevallig in je zak heb zitten. Je gaat naar huis met een blauw kunstwerkje.

Data en tijden: 27 dec. 12.00 – 13.30 en 14.00-15.30 / 29 dec. 13.30 – 16.00 / 3 jan. 12.00 – 13.30 en 14.00-15.30 / 5 jan. 13.30 – 16.00
Kosten: 5 euro (excl. museumentree)

#2. Voorlezen: De olifant die niet wist dat hij verdwaald was (4+)
Fotograaf Thomas Nondh Jansen komt voorlezen uit zijn eigen kinderboek met foto’s. In De olifant die niet wist dat hij verdwaald was lees en zie je het ontroerende verhaal over Olifant.
Olifant is verdwaald. Of nou ja, hij denkt dat hij het is, maar hij weet het niet zeker. Hij heeft zich nog nooit zo gevoeld als hij zich nu voelt. ‘Hoezo denk je dat je verdwaald bent?’ vragen de schapen. ‘ Je bent verdwaald of je bent het niet.’ Olifant begint een zoektocht naar… ja wat, of wie? Heel het land zoekt hij af.
Schuif aan en luister ademloos naar het avontuur van Olifant. Pssst: Olifant is er zelf ook bij!

Data: 28, 29, 31 december en 2, 4, 5, 7 januari
Tijd: 14 – 15 uur
Kosten: Gratis (excl museumentree)

#3. Kleur jouw fantasiedier 
Met een speciale kleuropdracht kunnen je zelf een foto tekenen. Een aantal foto’s van dieren uit onze collectie mag je aftekenen en zelf bedenken wat zich zojuist heeft afgespeeld. Waar gaat die olifant heen met zijn slurf? Waarom kijkt die flamingo zo chagrijnig? En zijn dit nu twee dweilen of twee cavia’s? De mooiste tekeningen winnen een prijs!

Data: 23 dec. t/m 7 jan.
Tijd: tijdens openingstijden museum
Kosten: Gratis (excl. museumentree)


Over het museum
Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is het nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden. Het museum laat fotografie in al haar facetten zien: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld, toont het museum met regelmaat werk uit eigen collectie. Die vertegenwoordigt een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland.

Adres: Gebouw Las Palmas, Wilhelminakade 332 in Rotterdam
Website: www.nederlandsfotomuseum.nl
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur, zaterdag & zondag 11:00-17:00 uur
Prijzen: kinderen t/m 17 jaar en Museumkaarthouders gratis, 18 t/m 25 jaar 6 euro, volwassenen 12 euro.
Het museum is toegankelijk voor minder validen, de tentoonstelling is op de begane grond


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST