READING

Kerstvakantie in Stedelijk Museum Breda

Kerstvakantie in Stedelijk Museum Breda

Het is kerstvakantie! Dat betekent een lekker veel tijd om gezellige dingen met het gezin te doen. Op zoek naar een superleuk uitje met (klein)kinderen? Denk dan eens aan Stedelijk Museum Breda: behalve een interactief Familiespoor zijn er in de vakantie ook nog eens allerlei activiteiten speciaal voor families!

Wij hebben het Familiespoor door de nieuwe tentoonstelling ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ getest – en sorry spoiler alert: het is super leeuuuk!!

DE NASSAUS
De roots van koning Willem-Alexander gaan meer dan 600 jaar terug en liggen in Breda. In het eerste deel van de expo maak je kennis met zijn voorouders. De Nassaus zijn invloedrijk, van adel, rijk én wonen ook nog eens in een echt kasteel!

Je krijg een indruk hoe Breda er vroeger uitzag en natuurlijk kom je meer te weten over de list met het Turfschip.

FAMILIESPOOR 
We gaan op pad met de kleurrijke stempelkaart die je gratis krijgt bij de kassa. Hierop staan alle hoofdpersonen, zoals bierbrouwer Maria, schipper Adriaen van Bergen en prins Willem van Oranje. Zo ontdekken jonge bezoekers hoe het was om in die tijd te leven, werken of te vechten.

Op verschillende plekken in de tentoonstelling stellen ze zich aan je voor. Bij elke persoon hoort een opdracht die te maken heeft met zoeken, luisteren even nadenken of iets doen.

Favoriet bij mijn zoontje is wandvullende projectie van historisch Breda. Hier kun je een eigen figuurtje inkleuren, inscannen en vervolgens over de muur zien wandelen. Heb je alle stempels verzameld? Dan mag je bij de kassa een cadeautje ophalen.

Deze kerstvakantie zijn er ook nog extra activiteiten voor families zoals:

  • Kerstbal kleurwedstrijd
  • Tafelmanieren met Erasmus’ (28/12 en 4/1) 
  • The Snowman (film)

Klik hier voor meer informatie over het Familie Kerstprogramma in Stedelijk Museum Breda!

Wat zijn jouw plannen deze kerstvakantie? 


COMMENTS ARE OFF THIS POST