READING

Kinderwandeling in Dordrecht

Kinderwandeling in Dordrecht

Op zoek naar een leuk uitje met het gezin? Mijn achtjarige kijkt me tegenwoordig wantrouwig aan zodra ik wandelen voorstel. Maar wanneer ik vertel dat we een speurtocht in Dordrecht gaan doen, wordt hij direct enthousiast.

CODE KRAEKEN 
‘Kraek den Code’ van a is een toffe kaart, er zit zelfs een kleine kleurplaat in! We gaan op zoek naar plaatjes en letters op monumenten. Bij elk punt van de kaart moet je een vraag beantwoorden. Met de letters uit deze antwoorden kan je uiteindelijk de code kraken! Wist jij dat Dordrecht al bijna duizend jaar oud is? Mijn zoontje vindt het verbazingwekkend dat op de plekken waar wij nu lopen ooit de voetstappen klonken van jonkvrouwen, rijke kooplieden en zelfs piraten. Dankzij deze wandeling tussen de prachtige oude panden komt de geschiedenis echt tot leven!


Mijn zoontje zoekt fanatiek naar leeuwenkoppen in de muur van de Grote Kerk. We tellen rode luiken en ontcijferen Romeinse cijfers. Daarna halen we een eierkoek bij Nobels Brood. In het historische havengebied lopen we langs gezellige zonovergoten terrasjes – tip: haal een lekkere tosti of pannenkoek bij Finns.

SPEELGOEDZOLDER 
Dan wandelen we langs het Huis Van Gijn, hier wil mijn zoontje graag even naar binnen. Hij komt hier vaker en krijgt geen genoeg van de speelgoedzolder met ouderwetse poppenhuizen en treinen. De tuin voelt als een geheime groene oase waar je  lekker iets kunt eten of drinken. We eindigen de route bij de prachtige Groothoofdspoort. Hier is het drierivierenpunt, het drukst bevaren waterkruispunt van Europa. De tocht was qua afstand en tijd precies goed voor mijn 8-jarige.

Ik woon zelf nu zeven jaar in Dordrecht en had niet verwacht dat ik nog veel nieuwe feiten zou leren over ons stadje. Nou echt wel dus! Sowieso kijk je door deze route ook beter om je heen. Het is dus leuk voor zowel Dordtenaren als mensen die een dagje of weekendje langskomen. Perfect vakantie-uitje!

Haal Kraek de Code gratis op bij VVV Dordrecht aan de Spuiboulevard of download ‘m op de website van InDordrecht! Op zoek naar een andere leuke wandeling? Loop dan onze Vlaardingse Kinderkunstroute. Laat je ons weten hoe het was?


COMMENTS ARE OFF THIS POST