READING

Kunstfanaatjes over de grens – Schloss Ambra...

Kunstfanaatjes over de grens – Schloss Ambras in Oostenrijk

Ben je van plan om van de zomer naar Oostenrijk te gaan of heb je nog geen vakantieplannen? Een bezoek aan het Schloss Ambras in Innsbruck is zeker de moeite waard! Ook kleine prinsen en prinsessen kunnen er een leuke tijd beleven! 

Kunstverzameling 
Aartshertog Ferdinand II van Tirol liet het Schloss Ambras in de 16e eeuw als residentie voor hem en zijn vrouw Philippine Welser bouwen. Al snel begon hij met het aanleggen van een prachtige kunstverzameling. In het kasteel kun je onder andere zijn kunst- en rariteitenkabinet (met opgezette haaien aan het plafond!), het ingenieuze bad waar Ferdinand in zat en een antiquariaat bezichtigen.  

Ridders 
De wapenuitrusting is voor vele kinderen een droom. Wie wist dat er vroeger harnasjes voor kinderen, peuters, bestonden? Maar dat er ook een man bestond van 2.35m waarvoor een speciaal harnas is gemaakt? Ook dát vind je hier bij het slot. Vele rijen harnassen staan netjes op een rij te glimmen en zelfs paarden ontbreken niet. Práchtig voor groot en klein! 

Zoek de hond! 
Er zijn vele zalen vol prachtige portretten. Op veel portretten zijn huisdieren te vinden, er staan mooie jurken op of je vindt andere bijzonderheden. Dit zorgt ervoor dat kinderen het óók leuk vinden om naar de schilderijen te kijken. 

 
Tijd voor een dansje? 
De prachtige en enorme, 43 meter lange, Spaanse zaal is ook zeker een bezoekje waard. De zaal heeft een plafond met prachtig houtsnijwerk en op de muren vind je 27 levensgrote schilderijen van vroegere heersers van Tirol. Alles kleurrijk, vrolijk en in de gehele zaal is het licht heel mooi. Als het rustig is, bestaat de kans dat je alleen met je familie in de zaal bent. Tijd en ruimte voor een dansje dus!  


Buiten 
De kinderen even te laten rennen? Om het kasteel vind je een prachtige kasteeltuin, een eendenvijver en een kleine speeltuin. Je kan ook kleine torentjes, mooie trappen en een waterstroom inclusief watervalletje. Genoeg voor minimaal een uur speelplezier en vermaak. 

Dus…. nog geen bestemming op het oog of mogen de kinderen kiezen deze zomer? Vertel ze over Schloss Ambras en iedereen heeft een toptijd! 

Openingstijden
Het kasteel is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt van april tot oktober €10 per persoon en €18 voor families. Van december tot maart is het met €7 per persoon en €12 iets goedkoper. Kijk voor meer informatie op de officiële website van Schloss Ambras. 


Nienke werkt in het Erasmus MC op de afdeling Keel- Neus en Oorheelkunde en heeft een passie voor fotografie en reizen (dichtbij of ver weg). Ze woont samen met de vader van haar kinderen Mees (4) en Eline (3) in Rotterdam en probeert zoveel mogelijk leuke dingen te ondernemen. Motto: collect memories, not things. Volgen? www.instagram.com/traveling_with_our_kids

COMMENTS ARE OFF THIS POST