Job, Joris & Marieke in de Kunsthal

Wij gingen naar ‘Job, Joris & Marieke. A Triple Life’ in de Kunsthal in Rotterdam. En dat was gaaaaf! Leuke tip voor de woensdagmiddag of het weekend!

Kleurrijke wereld
Wauw! Met slechts één stap in deze nieuwe expo voelt het alsof we in een compleet andere wereld terechtgekomen zijn. Max (7) en Liv (bijna 8) kunnen niet wachten om alles te gaan ontdekken!


Job, Joris en Marieke
Ken jij Job, Joris & Marieke al? Nog nooit eerder is er een tentoonstelling gemaakt over Nederlands bekendste animatie-talenten. Het creatieve trio werd genomineerd voor een Oscar, won een Emmy en binnenkort presenteren ze een tv-serie voor kinderen. Maar als ik zeg Gers Pardoel, dan gaat het belletje waarschijnlijk écht bij je rinkelen. Zij maakten de geanimeerde videoclip van ‘Ik neem je mee’. En die is leuuukk!!!

Van een enorm wezen dat volledig uit confetti bestaat tot een verhaal met een denkbeeldig vriendje in de hoofdrol. De animaties zien er vaak lief uit & je krijgt er een vrolijk gevoel bij. Tot er iets gebeurt dat de rust verstoort! Aan de hand van verschillende thema’s in de expo kruip je in het hoofd van de makers. Diverse elementen als karakterontwerp, storytelling, kleurgebruik en muziek worden onder de loep genomen.

Nobody
Op een scherm wordt afgeteld wanneer de experience ‘Nobody’ start. Yes we kunnen! Door gebruik van video-mapping zit je als toeschouwer letterlijk middenin het verhaal. We zien Florian, een obsessief gedreven Instagrammer die leeft voor de likes. Maar op een dag is hij niets meer dan een schaduw. De kinderen liggen in een deuk! We huppelen de expo uit. Tijd voor een lekker hapje & drankje!

Filmpje kijken
Houden jouw kids ook zo van filmpje kijken? Bij ‘Job, Joris & Marieke’ kan dat, maar het gaat er wat creatiever aan toe dan op Netflix. Je ontdekt meer over het proces, waar de ideeën vandaan komen en gaat vol inspiratie weer naar huis.


De tentoonstelling ‘Job, Joris & Marieke’ is nog tot en met 8 mei te bezoeken. Extra fijn is dat de expo ‘Calder Now’ ook nog te zien is. En…. de Kunsthal is gratis voor kids t/m 17 jaar! Meer informatie & tickets vind je op de website van de Kunsthal.

Fotografie: Bram Vreugdenhil 

Ben jij weleens in Kunsthal Rotterdam geweest?


COMMENTS ARE OFF THIS POST