READING

Spelen in kunstinstallaties op festival 2 Turven H...

Spelen in kunstinstallaties op festival 2 Turven Hoog

2 Turven Hoog is het avontuurlijkste theaterfestival voor families met jonge kinderen (0 t/m 6 jaar) in Almere. Hier kunnen jouw kleintjes behalve genieten van theater- en dansvoorstellingen, ook eindeloos spelen in interactieve installaties ontwikkeld door beeldend kunstenaars. 

Het internationale theaterfestival voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en volwassenen strijkt van 27 september t/m 1 oktober 2017 neer in Almere en Amsterdam. Tijdens de 18e editie van het festival kun je in Almere voorstellingen en installaties bezoeken in het KAF, De Nieuwe Bibliotheek en Corrosia. In Amsterdam zijn meerdere voorstellingen te zien in De Krakeling. 

De kunstinstallaties op 2 Turven Hoog zijn gratis toegankelijk. Hieronder een overzicht: 

BLOM – Gijs van Bon
Traag achteruit rijdend tekent zandtekenmachine ‘Blom’ op straat.
Uit zijn lange arm stroomt zand waarmee hij de straat versiert; een breed bloementapijt, een slinger van klimop of een wolk van hartjes. Kleine emmertjes gekleurd zand worden naast de tekening geplaatst waarmee eenieder de tekening verder kan inkleuren of eigen toevoegingen kan doen. Eenmaal achtergelaten vergaat de tekening door mens, natuur en tijd, en rest alleen nog de herinnering.

Zaterdag 30 september: 9:00 – 17:00 uur, Esplanade, Almere Centrum

Giraffes – Teatro Pavana
He, wat is dat nou? Een giraffe in het winkelcentrum van Almere Centrum?! Een dompteur probeert met veel bombarie een giraffe te dresseren, maar zijn de verwachtingen niet wat al te hoog gespannen? Het publiek kan er in ieder geval hartelijk om lachen. Ten slotte word je toch verrast met een truc die niemand voor mogelijk had gehouden. Heerlijk straattheater in nostalgische sfeer.

Zaterdag 30 september: 9:00 – 17:00 uur, De Diagonaal, Almere

Kris Kras Karavaan
Een karavaan van huisjes op wielen trekt kriskras rond. Waar gaan ze naar toe? Loop maar mee! Soms staat de stoet stil. Je mag in de huisjes op onderzoek. Uit sommige klinkt een verhaal. In andere zitten spullen waarmee je kunt spelen. De reis neemt je mee naar een groter huis waar je kan luisteren naar een monoloog van losse woorden die ritmes vormen en muziek worden. Zo kunnen peuters hun woordenschat verrijken en hebben zij ruimte om hun eigen verhaal te maken. In de kleine huisjes kan je tijdens het luisteren met voorwerpen je eigen beeld maken.

Zaterdag 30 september: 9:00 – 17:00 uur, Middenzaal KAF, Almere

Possiball – HKU
Dit is Possiball.
Een landschap van rollende “dingen”.
Als je al je zintuigen goed gebruikt, zul je al gauw merken dat ze allemaal iets bijzonders hebben.
Hier mag en kan alles want…
…Everything is Possiball

Vrijdag 29 en zaterdag 30 september: 9:00 – 17:00, KAF, Almere

Rest – HKU
Ken je dat? Dat je door de dekens kruipt en dat elke hoek weer nieuw lijkt? Dat je dat ook eindeloos kunt herhalen? Als kind is deze ontdekkingstocht geweldig, en ook voor volwassenen is dit eigenlijk een ervaring die geprikkeld mag blijven worden. Veilig en geborgen voelt het, net als een vogel in zijn nestje. Warm en rustig, terwijl je tegelijkertijd toch je nieuwsgierigheid kunt voeden en lekker kunt ontdekken. Rest is een grote achthoek met licht, geluid en volop comfort samen. Een veilig nestje waar je in kan kruipen en verwonderd weer uitkomt.

Vrijdag 29 en zaterdag 30 september: 9:00 – 17:00, KAF, Almere


Hottentotten Tenten Tentoonstelling – Rachel de Boer
Wat is leuker dan je eigen tentje te bouwen, om er vervolgens heerlijk in te spelen?
Kom jij ook meebouwen aan ons tenten kamp?
Wie maakt de mooiste tent ? En je ouders mogen ook meehelpen!

Vrijdag 29 sep, zaterdag 30 sep & zondag 1 okt: 9:00 – 17:00 uur, de nieuwe bibliotheek, Almere

Tutti Frutti – Chantal de Wolde
Kunstenares Chantal de Wolde was eerder te zien in de Kunstspeeltuin met Het Monsterlijke Hertenbos en Een heleboel hertjes. Chantal heeft nu allerlei soorten fruit gemaakt, zoals reuzenkersen en meloenen die vervoerd kunnen worden in speciale wagentjes.

Vrijdag 29 sept, zaterdag 30 sep en zondag 1 okt: 9:00 – 17:00 uur, de nieuwe bibliotheek, Almere

De Pleisterplaats – Francy van den Heuvel
Spelen, wikkelen, plakken, sorteren, stapelen, rusten, lummelen, kijken en verzamelen.

Zaterdag 30 september: 9:00 – 17:00 uur, KAF, Almere

Kijk hier voor het volledige programma van Festival 2 Turven Hoog.

 Ga jij dit avontuurlijke theaterfestival bezoeken?Deel jouw ervaringen met ons in een reactie!

 
 

Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST