READING

Levensgroot pop-up boek in Villa Zebra

Levensgroot pop-up boek in Villa Zebra

Op zaterdag 16 juni opent de nieuwe installatie ‘Sprookjes Pop Up’ in Villa Zebra. De Rotterdamse illustrator Caroline Ellerbeck maakte de Sprookjes Pop Up voor de tentoonstelling ZELF (3 t/m 6 jaar). De installatie is geïnspireerd op haar Sprookjesprentenboek dat in 2016 verscheen. 

Levensgroot pop-up boek in Villa Zebra
In de Sprookjes Pop Up stappen peuters en kleuters binnen in een levensgroot boek en ontmoeten daar bekende sprookjesfiguren. Zo maak je een ritje met de koets van Assepoester en speel je een potje bingo bij grootmoeder op bed. Maar pas op voor de grote boze wolf!

Caroline Ellerbeck is illustrator en maakt hartveroverende kinderboeken, die ze zelf uitgeeft. Ze wordt gedreven door de lol in het tekenen zelf, het tot leven wekken van iets dat er nog niet was. Kleurrijke werelden vol grappige karakters, waar zowel kinderen als volwassenen geen genoeg van krijgen.

ZELF!
In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De vijf interactieve installaties, die in samenwerking met kunstenaars ontwikkeld zijn, stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van kinderen van 3 tot en met 6 jaar oud.  

LET OP: Vanwege de ombouw naar de nieuwe installatie is ZELF gesloten van 4 juni t/m 9 juni. 

Heb jij Villa Zebra weleens bezocht met jouw kids? Deel jouw ervaringen met ons in een reactie!


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST