READING

Met een peutertweeling in poezen-style naar de Kun...

Met een peutertweeling in poezen-style naar de Kunsthal

Een tentoonstelling met katten in de hoofdrol. Als echte kattenliefhebbers klonk dat ons als muziek in de oren. Dus hop, poezenoren op en voor het eerst met onze peutertweeling naar de Kunsthal in Rotterdam.

Kindvriendelijk?
We arriveren aan het eind van de ochtend bij de Kunsthal. Omdat we vrijwel in het café binnenkomen besluiten we maar gelijk een bakkie te doen. Voor de kids staat er chocomelk, fristi of sap op het menu. We bekijken gelijk de kaart op kindvriendelijkheid, maar kunnen helaas geen kindermenu ontdekken. Wel staan er een drietal kinderstoelen. Onze jassen en tassen kunnen we kwijt in de (onbemande) garderobe of in een kluisje. Hier bevinden zich ook de toiletten. Wat op valt is dat er geen verschoonruimte is in het toilet. Deze blijkt in het invalidetoilet te zitten die zich na de kaartcontrole bevindt.

Koninklijke katten
We lopen snel door naar de expo waar we voor gekomen zijn. Laat die katten maar komen! Direct bij binnenkomst vallen de kunstwerken van Marie Cécile Thijs op. De muur met enorme Maine Coon (His Majesty, 2011) met kroon is gelijk een hit bij onze kinderen. Slim van de Kunsthal om dit op een soort behang te plakken in plaats van een foto in lijst. Hoeven wij ons geen zorgen te maken om plakkerige handjes.

Kruipen door het kattenluikje
In de volgende ruimte spotten onze kids direct een kattenluikje. Dat is natuurlijk dolle pret! Vooral als er nog een heleboel andere kindjes zijn die ook constant door het luikje heen kruipen. Voor onze kinderen is dit echt een hit. Wij zijn er na een tijdje wel klaar mee. Er is nog veel meer te zien, maar onze kinderen zijn zo hyper dat ze alleen nog maar willen rennen.

Foute kattenfilmpjes
We gaan half rennend langs de kunstwerken. Zonde van onze tijd, denken we nog. Maar gelukkig blijkt er nog een grote hal te zijn waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Op de vloer ligt kunstgras. De schoenen gaan uit en er wordt gesprongen op de trampoline, gekropen over balkjes, meegezongen met de kattenkaraoke en vooral rondgerend.

De muren zijn aangekleed met toffe vintage kattenposters. De tweeling vermaakt zich hier met gemak een uur. Een goed moment om als ouder om beurten de rest van de tentoonstelling te bekijken of om neer te ploffen op een zitzak om foute kattenfilmpjes te kijken.

Hyper
Het kost wat kracht om onze kinderen weg te krijgen uit deze ruimte. Het liefst zouden ze er de hele ochtend blijven. Wat een compliment is richting de Kunsthal. Wat jammer is, is dat onze kinderen zo hyper zijn dat ze op geen enkele manier meer gemotiveerd zijn om samen met ons naar de schilderijen te kijken. In een rechte lijn naar huis dan maar.

Conclusie
Kattenliefde Negen levens in de kunst is een leuke expositie voor het hele gezin. Voor kinderen zeker een laagdrempelige manier om voor het eerst kennis te maken met kunst. De Kunsthal heeft wisselende exposities. De moeite dus om eerst te checken of er op dat moment iets te zien is wat ook voor het gezin interessant is.

Heb jij de Rotterdamse Kunsthal weleens bezocht met kleine kunstfanaatjes? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen! 


Marlieke (32) woont samen met lief Ivo, kater Chum en de peutertweeling Roos en Siem in Vlaardingen. Ze houdt van goede koffie, fotograferen, schrijven en reizen. Ver weg en dichtbij. Graag tipt Marlieke andere ouders over musea. En over reizen met kinderen schrijft ze op kleinglobetrotter.nl.

COMMENTS ARE OFF THIS POST