READING

8 x naar het museum als de meesters & juffen ...

8 x naar het museum als de meesters & juffen staken

Zijn jouw grotere kunstfanaten vandaag thuis vanwege de stakende meesters & juffen? Kinderen hoeven zich niet te vervelen want er is volop leuks te doen! Zo bieden veel musea vandaag, net als tijdens de vorige stakingsdag, extra activiteiten, korting of zelfs gratis toegang. Wij geven je 8 tips voor een leuke dag met alle (klein)kids!

#1. Drents Museum 
Een joekel van een konijn, een kolossaal poppenhuis én een spiksplinternieuwe tentoonstelling The American Dream. Met een basisschoolleerling mag je als papa of mama op 12 december gratis naar binnen. Klik hier als je meer wilt lezen over onze ervaringen in het Drents Museum. 

#2. Gemeentemuseum Den Haag 
Het Gemeentemuseum Den Haag is altijd gratis te bezoeken voor kinderen, maar vandaag mag papa of mama ook gratis mee. Breng een bezoek aan de interactieve Wonderkamers of ga tussen 10:00 Р13:00 uur creatief aan de slag in het Open Familieatelier. Klik hier voor de 10 leukste kunstwerken voor kinderen in dit Haagse museum. 

#3. Groninger Museum 
Kinderen zijn op 12 december gratis in het Groninger Museum en op de stakingsdag mag je als begeleider ook gratis! Per kind mag één volwassene gratis het museum bezoeken. 

#4. Limburgs Museum 
Op 12 december mogen basisschoolleerlingen gratis naar het Limburgs Museum. Als begeleider krijg je korting als je je ticket via de webshop koopt. 

#5. Museum Gouda 
Kinderen gratis op 12 december. Kom naar Museum Gouda en ontdek het museum met opdrachten uit het rode koffertje. Klik hier als je meer wilt lezen over onze ervaringen in Museum Gouda. 

#6. Rijksmuseum Amsterdam
Het Rijksmuseum biedt gratis familie-activiteiten tijdens staking van basisschoolleraren. Families en kinderen kunnen op ontdekkingsreis in het museum in de familierondleiding, modeltekenen in het Atrium of een winterlandschap tekenen in de Voorhal. Kinderen t/m 18 jaar hebben altijd gratis toegang tot het museum. Klik hier als je meer wilt lezen over onze ervaringen in het Rijksmuseum Amsterdam. 

#7. Stedelijk Museum Schiedam 
In het Stedelijk Museum in Schiedam hebben kinderen altijd al vrij entree maar tijdens de stakingsdag geldt dat voor elke tweede volwassene ook. De kunst is te bewonderen vanaf het moment dat de meeste scholen normaal beginnen: 8.30 uur. Klik hier als je meer wilt lezen over onze ervaringen in het Stedelijk Museum Schiedam. 

#8. Teylers Museum 
Op 12 december zijn er extra activiteiten in Teylers Museum! Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen aan de Kunst en Vliegwerk workshop Knip en plak als Sieb en er zijn verschillende speurtochten voor diverse leeftijden.

Wat gaan jullie vandaag doen? Deel jouw ervaringen met ons in een reactie! 


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST