READING

Naar het museum als de meesters & juffen stak...

Naar het museum als de meesters & juffen staken

Er wordt er weer gestaakt door juffen en meesters in het basisonderwijs. Kinderen hoeven zich niet te vervelen want er is volop leuks te doen! Zo bieden veel musea extra activiteiten, korting of zelfs gratis toegang. Wat ga jij doen met jouw kunstfanaatjes? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Op woensdag 14 maart 2018 staken de basisschoolleraren in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.De leraren in het basisonderwijs willen dat de minister 900 miljoen euro uittrekt om de loonkloof met het voortgezet onderwijs te dichten en het groeiende lerarentekort aan te pakken. Ook moet er 500 miljoen euro bij om de werkdruk te verlichten. Om kinderen toch een leerzaam dagje uit te geven, bieden veel musea, net als tijdens de vorige stakingsdagen, uitkomst voor families met extra activiteiten, korting of zelfs gratis toegang. Want als je een dag niet naar school kunt, waar kun je dan als kind beter leren dan in het museum?


Amsterdam
Er is genoeg te beleven in het Tropenmuseum en kinderen mogen ook nog eens de hele dag gratis naar binnen. Reis met de familierondleiding mee naar ZieZo Marokko en ga tussen 12.00-16.00 uur creatief aan de slag in de studio. Het Scheepvaartmuseum is op 14 maart ook gratis toegankelijk voor basisschoolleerlingen en hun begeleiders. 

Utrecht
Door basisschoolkinderen gratis toegang te bieden tot het museum komt Museum Speelklok ouders te hulp die tijdens de stakingsdag iets leuks en educatiefs met hun kinderen willen ondernemen. Ieder uur biedt het museum een gratis Muzikale Rondleiding aan voor jong en oud. Daarnaast kunnen kinderen in het museum zelf aan de slag met een speurtocht van Orgelaapje Toon, meer ontdekken in de Museum Expeditie en zelf muziek componeren in de MuziekFabriek. Universiteitsmuseum Utrecht organiseert een gratis tuinspeurtocht door de museumtuin. Deze leuke tuinspeurtocht is voor ontdekkingsreizigers die alles willen weten over de bloemen, planten en bomen van de museumtuin. Voor deze actie geldt: één gratis tuinspeurtocht per gezin.  

Haarlem
Het Teylers Museum organiseert speciaal voor de stakingdag een extra workshop ‘Verschrikkelijk Monsterdier’, voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Vergeet ook niet een van de speurtochten uit te testen en de spannende tentoonstelling Monsterdieren bezoek. Bij Kinderboekwinkel Kiekeboek kun je van 10.30 tot 11.30 een sprookje knutselen.                                         

Zaandam
Hoera! De hele dag gratis toegang voor basisschoolleerlingen en hun begeleiders bij het Zaans Museum.

Kortom: genoeg te beleven tijdens deze stakingsdag! Wat gaan jullie doen? Deel jouw ervaringen met ons in een reactie! 


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST