READING

Nationale Voorleesdagen voor echte kunstfanaatjes

Nationale Voorleesdagen voor echte kunstfanaatjes

Van 25 januari tot 4 februari 2017 zijn er weer de Nationale Voorleesdagen, dus pak je mooiste voorleesboeken maar uit de kast! Kunstfanaatjes tipt je graag over de leukste kinderkunstboeken om voor te lezen. Ook hebben we een WINACTIE in samenwerking met het Rijksmuseum. 

NATIONALE VOORLEESDAGEN
Voorlezen met kinderen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op de taalontwikkeling. Om het voorlezen te promoten worden elk jaar de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Duizenden kinderen in heel Nederland genieten van voorleesontbijten op school, kinderdagverblijf of in de bibliotheek.

KINDERKUNSTBOEKEN
Boeken zijn ook een uitstekend middel om jonge kinderen in aanraking te brengen met beeldende kunst. Het lezen van een kinderkunstboek kan bovendien een heel goede en leuke voorbereiding zijn op een bezoek aan het museum. Ook is het een blijvende herinnering na jullie bezoek, om samen nog even na te genieten van al het moois dat jullie hebben gezien!

Speciaal voor jou maakte Kunstfanaatjes een lijst met de leukste kinderkunstboeken:

#1. Het Grote Rijksmuseum voorleesboek
De beste kinderboekenschrijvers uit Nederland en Vlaanderen laten in Het grote Rijksmuseum voorleesboek de fantasie de vrije loop en vertellen hun verhaal bij vijfentwintig beroemde meesterwerken uit het Rijksmuseum.

#2. Holland op z’n mooist – Charlotte Dematons
Reis mee van Bloemendaal naar het Gemeentemuseum Den Haag. Langs de Hollandse plassen en polderlandschappen, naar het strand van Scheveningen, om uit te komen bij een van de meest geliefde musea van Nederland.

#3. Nijntje in het museum – Dick Bruna
Nijntje en haar ouders bezoeken een museum. Vader pluis denkt dat nijn te klein is: ’te klein, hoe kom je daar nu bij / ik ben al groot zegt nijn’ en dus mag nijn mee naar het museum. Dat vindt zij reuze spannend. Nijntje ziet schilderijen, een mobile en zelfs een stenen beeld. Nijntje denkt: ‘en later als ik groter ben / dan word ik kunstenaar’.

#4. Kunst met Taart – Thé Tjong-Khing
Het schilderij van mevrouw Hond wordt gestolen. De dieren zetten de achtervolging in en komen zo terecht in de grote kunstwerken uit de geschiedenis. Elke illustratie is een schitterend kunstwerk op zich en door de vele details een kijk- en zoekplaat waarop steeds weer iets nieuws is te ontdekken. Het boek heeft geen tekst, het is aan de ouders om hun creativiteit in te zetten en het verhaal te vertellen. Een originele kennismaking met kunst voor jonge kinderen!

#5. Mauritsmuis
Elke avond, zodra het stil is geworden in het Mauritshuis, komt Maurits Muis tevoorschijn. Hij rekt zich uit, trekt zijn kraag netjes en strijkt zijn jasje glad. Hij is op weg naar zijn meisje met de parel. Niets houdt hem weg van haar lieve glimlach: zelfs geen lekker eten en mooie bloemen.

De meeste kinderkunstboeken zijn behalve online ook vaak te koop in de museumshops. Ontbreekt er nog een fantastisch boek in onze lijst volgens jou? Laat het ons weten! 

WINACTIE
Kunstfanaatjes geeft, in samenwerking met het Rijksmuseum 2 x Het Grote Rijksmuseum Voorleesboek weg met daarbij het spiksplinternieuwe Kunstfanaatjes-tasje! Wil jij kans maken op deze prijs? Laat dan hieronder een bericht achter en tag iemand die volgens jou dit leuke boek ook verdiend! Doe dit uiterlijk op zaterdag 4 februari – het einde van de Nationale Voorleesdagen.

De winnaars zijn bekend gemaakt. Je kunt niet meer meedoen met deze winactie. 


COMMENTS ARE OFF THIS POST