READING

Nieuwe kunstinstallaties voor peuters & kleut...

Nieuwe kunstinstallaties voor peuters & kleuters in Villa Zebra

Nu te zien bij Villa Zebra: drie nieuwe kunstinstallaties in de tentoonstelling ZELF! Deze zijn in samenwerking met kunstenaars speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Wij zijn erg benieuwd en hebben voor volgende week een bezoekje ingepland!

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse kunst in Rotterdam. In ZELF! komen peuters en kleuters spelenderwijs in aanraking met hedendaagse kunst. De kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen. Zo stap je in Het Eiland van Peter de Boer in een nieuwe wereld. Vind er samen met je kind je weg door de jungle, rust daarna lekker uit op het strand en ontdek wat jullie ideale vakantiebestemming is. Houd je kind meer van het geven van een wervelende show? Zoek dan in de kleurrijke artiesteningang de beste outfit voor een act en pak het podium in het nieuwe Circus Gibra van Kwannie Tang & Man-Yee Mok van Studio MAKY. Of ga je liever samen lezen en alles leren over tangram- elementen in Tangramkat? Tangramkat is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Maranke Rinck & Martijn van der Linden van Uitgeverij Lemniscaat. Naast de nieuwe installaties kun je ook nog op onderzoek in De Buitenwereld van Birgit Verwer en Het Laboratorium van Jeannette Ephraïm.


Laat je kind het ZELF! doen
Georgette van Oosten is projectleider van de tentoonstelling en ontwikkelde samen met kunstenaars de nieuwe installaties: “Peuters en kleuters leren het meest door zelf te doen en te ontdekken. Daarvan krijgen ze zelfvertrouwen. In de tentoonstelling ZELF! krijgen ze die kans. Ouders kunnen er samen met hun kind de installaties bezoeken. Het is belangrijk dat ouders daarbij hun kind ruimte en tijd geven om zelf ontdekkingen te kunnen doen. Geef ook complimentjes, voer samen gesprekken, vertel verhalen en stel elkaar vragen. Kortom, in ZELF! geven we de kinderen de ruimte om kleine keuzes te maken, leren ze om te kiezen en voelen ze dat hun mening ertoe doet.”

Workshops
Bezoek je ZELF! dan vormt een wisselend aanbod van korte workshops onderdeel van het bezoek. Iedere maand is er ook een Klooimiddag waar kinderen vrij aan de slag kunnen en een Voorleesmiddag waarin een prentenboek centraal staat, gevolgd door een creatieve workshop. Heb je binnenkort een jarige in huis? Je kunt ook bij Villa Zebra terecht voor een creatief verjaardagsfeest!

Diep in het bos
Villa Zebra maakt tentoonstellingen met hedendaagse beeldende kunst voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen terecht in de mysterieuze en spannende tentoonstelling Diep in het bos.

Heb jij de nieuwe installaties al bewonderd? Deel je ervaringen hieronder!


COMMENTS ARE OFF THIS POST