Nijntje speelt buiten in de winter

Dwarrelende sneeuwvlokjes, nijntje die even om het hoekje kijkt en naar buiten komt om te spelen. Vanaf zondag 29 oktober 2017, de eerste dag van de wintertijd, is de projectie ‘hier woont nijntje’ elke avond te zien op de gevel van het nijntje museum.  Een leuk lowbudget uitje voor de allerkleinsten! 


In een 13 minuten durende animatie beleven nijntje en haar vriendjes winterse avonturen. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaak. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam. De Utrechtse studio Mr.Beam maakte ‘hier woont nijntje’ in opdracht van het museum.Kleed je warm aan, grote kans dat jouw kinderen er geen genoeg van krijgen. En geloof ons: behalve voor kinderen is het stiekem ook heel leuk voor grote mensen. Laat de wintertijd maar beginnen! Nu alleen nog hopen op echte sneeuw deze winter, dat maakt het nóg leuker.

Goed om te weten:

De animatie wordt van 29 oktober tot en met 28 januari elke dag tussen 17.15 en 23.00 uur op de gevel van het museum vertoond. 

Ga jij ook samen met jouw kunstfanaatjes een kijkje nemen bij deze vrolijke, winterse voorstelling?


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST