Op safari in het Dordrechts Museum

Wist je dat je niet persé naar de dierentuin hoeft om bijzondere dieren te spotten? Het Dordrechts Museum hangt deze zomer vol met kleurrijke beesten & vreemde vogels van schilder Aert Schouman. Bekijk de unieke vogelsoorten, begluur de spannende krokodillen en zwaai even naar Hans & Parkie, de twee olifantjes van stadhouder Willem V. Een feest voor je peuter!

Een Koninklijk Paradijs
Aert Schouman (1710-1792) is de belangrijkste Nederlandse dierenschilder van de 18de eeuw, beroemd van zijn aquarellen met exotische vogels.  Een van de hoogtepunten van de tentoonstelling is de complete kamerbeschildering van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, met daarop de bonte dierenverzameling van Willem V. 


Voor kunstfanaatjes
Voor kids vanaf vier jaar is er de Familietour met een doe-boek en een koffer vol onderzoeksmateriaal. Maar onderschat de kleinere kunstfanaatjes niet! Met de knuffel en de verrekijker uit het koffertje maak je peuters erg blij. Ga op zoek naar dezelfde vogelsoort als de knuffel, begluur de spannende krokodillen en de enorme schildpad en zwaai even naar Hans & Parkie, de twee olifantjes van stadhouder Willem V. In het vogelatelier kun je daarna een nieuwe vogelsoort knutselen, die je ook nog eens in het museum mag ophangen! 

Natafelen
Met kleintjes raden we aan om buiten het museum een leuke lunchplek te zoeken. Er zijn wel kinderstoelen in Restaurant Art & Dining, maar het is er vrij chique. Er is geen speelhoek, de menukaart is prijzig en de meeste peuters maak je niet blij met een broodje Carpaccio. Waarom er geen gezellige vogel-pannenkoek of lekkere tosti op het menu staat, is ons een raadsel! In Dordrecht centrum zitten gelukkig veel leuke & kindvriendelijke tentjes zoals Villa Augustus, Nobels Brood, Den Witte Haen en Restaurant Post

Op de website van het Dordrechts Museum kun je de Vogel kleurplaat van Vogelbescherming Nederland downloaden.

De tentoonstelling “Koninklijk Paradijs – Aert Schouman en de verbeelding van de natuur” is nog te zien t/m 17 september 2017. 

Ben jij weleens in het Dordrechts Museum geweest? Deel jouw ervaringen met ons!


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST