READING

VLOG: Op stap met Yuziana naar Arti et Amicitiae

VLOG: Op stap met Yuziana naar Arti et Amicitiae

Yuziana (5) bezoekt de overzichtstentoonstelling SALON 2017 in Arti et Amicitiae te Amsterdam, waarin de aangesloten kunstenaars hun nieuwste werken tonen. De expositie toont bijzonder veel verschillende kunstwerken, van schilderijen tot sculpturen, en van vloertekeningen tot virtuele omgevingen.


Mooie rondleiding
Renée Hartog – tentoonstellingsassistent bij Arti – geeft ons een mooie, informatieve rondleiding. Sommige werken hebben een betekenis die ik nog niet helemaal begrijp, maar bij een ander werk weet ik juist háár op ideeën te brengen: zo doet de halve bol op een tafel van Maria Louise Vandenput (1953) mij denken aan hersenen, en dat blijkt prima te passen bij de titel van werk – “Ingredients for changing the way of thinking”.

Een paar in meel en koffie uitgevoerde vloertekeningen lijken een beetje kapot gegaan, doordat bezoekers er doorheen zijn gelopen. Eén van die kunstwerken heb ik maar even gerepareerd. Nu moet er alleen nog even een bordje bij, om te voorkomen dat er wéér mensen doorheen lopen…

https://www.youtube.com/watch?v=nTeo9dPGAm8

Arti et Amicitiae
Arti et Amicitiae (voor de kunst en de vriendschap) is een platform voor beeldende kunsten. De sociëteit is een trefpunt voor kunstenaars en kunstliefhebbers. Het prachtige, centraal gelegen pand aan het Spui en Rokin biedt ruimte voor initiatieven van moderne kunstenaars. Arti organiseert exposities en andere kunstzinnige activiteiten, voor haar sociëteitsleden en voor niet-leden.

SALON 2017 is nog t/m 7 januari 2018 te bezoeken, van dinsdag t/m zondag tussen 12:00 en 18:00 uur. 

Yuziana bezoekt vrijwel elke week een museum, galerie of atelier. Samen met haar vader Carl, die de videografie en montage voor z’n rekening neemt. Heb je een tip voor een volgende tentoonstelling voor hen? Plaats die dan in een reactie hieronder!

 

 

 


Yuziana (5) is de dochter van videograaf Carl en zijn vrouw Veronika. Ze is dol op kunst. Dit enthousiaste kunstfanaatje bezoekt al sinds dat ze een peuter is elke week één of meer musea, galeries en ateliers, en maakt daar samen met haar vader de prachtigste video-reportages van.

COMMENTS ARE OFF THIS POST