Opa- en omadag in Museum Het Valkhof

Gezellig met de kleinkinderen op stap? Gezellig met de kleinkinderen op stap? Op 22 oktober is er een speciale opa- en omadag in Museum Het Valkhof bij de recent geopende familietentoonstelling ‘Nicolaas en de prinses uit het Oosten’. 

De sprookjesachtige expositie vertelt het verhaal van de komst van Sint Nicolaas naar Nederland waarin ook de Valkhofkapel een belangrijke rol speelt. Een leuk uitje voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen, vandaar een speciale opa- en omadag waarbij (klein)kinderen t/m 18 jaar die dag gratis entree hebben.

Er zijn extra activiteiten zoals buikdansworkshops en pepernoten bakken in het Museumcafé. Ook zijn er rondleidingen door de tentoonstelling. In het Museumcafé krijgen alle kinderen gratis een glaasje ranja. De opa- en omadag is uiteraard ook toegankelijk voor bezoekers die geen opa of oma zijn. Het activiteitenprogramma start vanaf 13:00 uur.

Gaan opa en oma bij jullie ook op stap met de kleinkinderen naar het museum?  


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST