READING

Remasterd Experience – een kunstspektakel!

Remasterd Experience – een kunstspektakel!

Zin een in bijzonder uitstapje? Dan hebben wij iets tofs voor jou uitgetest: Remasterd Experience pal onder de Erasmusbrug in Rotterdam. Wat het precies is? Een mix tussen een museum, bioscoop en festival! 

De ‘experience’ bestaat uit vier verschillende ruimtes met als afsluiting de Remastered show. We zien de meest prachtige projecties afgeleid van schilderijen van bekende Nederlandse kunstenaars. 

ONDER WATER 
We starten onder zeeniveau en spelen er met het koraal en de vissen. Met de lift gaan we naar de 99e verdieping. Door de muziek en de trillingen voelt het net alsof de lift echt aan het stijgen is. Gaaf!
Eden, Paradise and Hell is een digitaal drieluik, geïnspireerd op de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch. Een deel is kleurrijk, een ander deel is grauw en grimmig. Na de dansende klokken en de Toren van Babel start de finale: de 360 graden show. Hier kom je ogen te kort om alles te zien. De ohh’s en de ahhh’s klinken overal non-stop!

FINALE
We zien krioelende verfsliertjes van Van Gogh, de portretten van Rembrandt, het Meisje met de Parel en een Breugheliaanse optocht. Daarna komen we helemaal in de party-stemming door de bonkende dancebeats van Mondriaans ‘Victory Boogie Woogie’. Met een big bang eindigt de voorstelling. Het uur is voorbij gevlogen en als we naar buiten lopen, willen we eigenlijk nog een keer! 

Na de experience kun je aan de slag in de Playground. Creëer hier een digitaal 3D kunstwerk door je eigen tekening in te scannen. Deze verschijnt dan op het enorme scherm. Zo leuk! 

LET OP: Remastered is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Persoonlijk vind ik dit nog wel iets te jong, vanwege de beelden en het geluid. Ik zou zeggen, geschikt vanaf 8 jaar, maar goed dat ligt natuurlijk ook helemaal aan je kind. Voor kids die de muziek te hard vinden zijn er koptelefoons beschikbaar. Ook is er in elke ruimte begeleiding aanwezig en zij houden alles goed in de gaten. 

De Remastered experience is leuk voor jong en oud! Ben jij er al eens geweest? 
COMMENTS ARE OFF THIS POST