READING

Schiedammers voor halve prijs naar Stedelijk Museu...

Schiedammers voor halve prijs naar Stedelijk Museum Schiedam

Alle inwoners in Schiedam mogen vanaf vandaag voor de helft van de prijs naar het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum wil met de korting meer stadsgenoten binnenkrijgen. Kunstfanaatjes tot en met 12 jaar hebben sowieso gratis entree in het museum. Voor Schiedamse ouders dus nu helemaal een perfect en betaalbaar gezinsuitje! 

Directeur Deirdre Carasso zegt dat het Schiedamse museum landelijk goed bekend staat als een kunstmuseum. “Maar Schiedammers weten de weg nog niet te vinden”, en dat moet veranderen vindt ze. Carasso: “Ik denk dat het heel fijn is als mensen weten dat er ook schoonheid en verhalen over je geschiedenis dicht bij huis te vinden zijn.”

Betaal wat je het waard vindt, ook voor niet Schiedammers
Naast de korting aan de deur introduceert het Stedelijk Museum een nieuw betaalconcept voor het eten dat te krijgen is: ‘betaal wat je het waard vindt’. Bezoekers kunnen brood smeren en koffie en thee pakken. Achteraf betalen ze zoveel als ze willen.”We hebben alleen maar Schiedamse en Rotterdamse producten van bijvoorbeeld Het Vlaamsch Broodhuys en De Bonte Koe. Iedereen, dus ook niet-Schiedammers, mogen betalen wat ze kunnen”, aldus Carasso.

Financi├źle problemen
In 2015 stond het Stedelijk Museum aan de┬árand van de afgrond. Er kwam een reddingsplan, maar de gemeente stelde als voorwaarde dat het museum zich┬ámeer moest richten op de Schiedammers. De nieuwe directeur Carasso heeft daarom deze maatregelen bedacht. “We hopen hiermee nieuwe bezoekers te trekken die anders niet zouden komen.”

Entreeprijzen op een rijtje:
Volwassenen betalen ÔéČ 9,00 voor een entreeticket. Woon je in Schiedam? Dan mag je dus voor slechts ÔéČ 5,00 naar binnen. Met een┬áMuseumkaart┬ámag je gratis naar binnen net als kinderen t/m 12 jaar. Jongeren van 13 t/m 17 jaar betalen ÔéČ 4,50. Je kunt ook een┬ágezinsticket┬ákopen voor ÔéČ 18,00 (maximaal 4 kinderen gratis met twee volwassenen).

Bron
http://www.rijnmond.nl/
 

 

 

 


COMMENTS ARE OFF THIS POST