READING

10 x kunstzinnige Sinterklaascadeaus voor kunstfan...

10 x kunstzinnige Sinterklaascadeaus voor kunstfanaatjes

Ben je op zoek naar een origineel Sinterklaas cadeautje? Wij hebben tien leuke, kunstzinnige cadeaus onder de dertig euro voor kleine kunstfanaatjes op een rijtje gezet! En hiermee steun je ook nog eens de Nederlandse musea, want de cadeautjes zijn allemaal te koop in de museumwinkels van het Kröller-Müller Museum, Rijksmuseum, Rembrandthuis, Van Gogh Museum en Van Abbemuseum.

#1. Kleur je eigen schilderschort
Maak de mooiste kunstwerken zonder vies te worden. Dat kan met dit schilderschort, die jouw kleine kunstfanaat ook nog eens zelf mag inkleuren met krijt. Dit kekke schilderschort is voor € 6,95 te koop in de webshop of de museumwinkel van het Kröller-Müller Museum. 
 

#2. Nijntje in het museum bouwplaat
Een prachtige bouwplaat waarin Nijntje en Nina samen 12 schilderijen van Vincent van Gogh in het Kröller-Müller Museum bewonderen. Met deze bouwplaat bouw je spelenderwijs een zaal in het museum op en laat je de beroemde schilderen van Vincent tot leven komen. Je koopt dit cadeau voor € 12,95 in de webshop of de museumwinkel van het Kröller-Müller Museum.
#3. Playmobil de Nachtwacht
Wie kent ze niet? Het zijn de wereldberoemde hoofdrolspelers uit de Nachtwacht. Kijk eens hoe leuk Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburch eruit zien in minitatuurformaat! Met deze playmobilfiguren wordt kunst een vrolijk kinderspel. Een onmisbaar collecters-item voor alle kleine én grote Playmobil- en Rembrandt-fans! Je koopt dit cadeau voor € 5,95 in de webshop of de museumwinkel van het Rijksmuseum. 
 
 
#4. Kijkdoosje nijntje bij de Nachtwacht
Museumdirecteuren in spé opgelet! Met dit leuke bouwpakket van nijntje kun je het Rijksmuseum opnieuw inrichten! Bijgeleverd worden de mooiste topstukken uit de collectie, zoals de Nachtwacht, het Melkmeisje, het Bantam vliegtuig en het lieflijke Amor beeld. Je koopt dit cadeau voor € 9,95 in de webshop of de museumwinkel van het Rijksmuseum. 

#5. Dick Bruna – Rijksmuseum
In dit prachtige kinderboek met 23 uitklapplaten kijk je samen met jouw kunstfanaatje of het de ontwerpen van Dick Bruna kan terugvinden in de collectie van het Rijksmuseum. Zo leer je allebei beter kijken! Vanaf circa 1 jaar. Tweetalige uitgave Nederlands / Engels. Je koopt dit cadeau voor € 20,00 in de webshop of de museumwinkel van het Rijksmuseum. 

#6. Smullen van een nijntje bord 

Dit decoratieve metalen bord heeft een leuke print van nijntje in het museum. Echt iets voor jouw kleine smulpaapje! Je koopt dit cadeau voor slechts € 4,95 in de webshop of de museumwinkel van het Rijksmuseum. 

#7. Rembrandt Poppenhuis
Dit is het huis van Rembrandt van Rijn, een van de bekendste Nederlandse schilders. Het Rembrandt Poppen Huis geeft een waarheidsgetrouw beeld van de leefomgeving van de kunstenaar en past het ook in de traditie van de 17e-eeuwse pronkpoppenhuizen. Ook voor papa, mama of oma & opa een feest om mee te kijken. Schaar of lijm zijn niet nodig, vouwen en spelen maar! Je koopt dit cadeau voor € 23,00 in de webshop of de museumwinkel van het Rembrandthuis.

#8. Van Gogh slabbetje

Met dit Amandelbloesem slabbetje is jouw kleine kunstfanaat echt helemaal arty farty! Wat een origineel Sinterklaascadeau voor de allerkleinsten!Gemaakt van heerlijk zachte jersey en met handige sluiting aan de achterzijde. Je koopt dit cadeau voor € 12,95 in de webshop of de museumwinkel van het Van Gogh Museum.

#9. Van Gogh pop

Deze schattige knuffel van Vincent van Gogh is met de hand gebreid. Een geweldige manier om kleine kinderen het verhaal achter Vincent de kunstenaar te laten ontdekken. Je koopt dit cadeau voor € 29,95 in de webshop of de museumwinkel van het Van Gogh Museum. 

#10. My first marker
MFMarker (MyFirstMarker) is een krijtsculptuur in de vorm van een dikke vette marker. Het idee achter het werk is dat jonge kids hiermee veilig kennis kunnen maken met de kunst van het vandalisme en graffiti. Het label, de letters en het logo liggen in reliëf in en op het sculptuur; het is dus letterlijk één groot stuk krijt. Alle MFMarkers zijn persoonlijk met de hand gemaakt en gesigneerd door Baschz. Je koopt dit cadeau voor € 15,00 in de webshop of de museumwinkel van het Van Abbemuseum.
 

Natuurlijk kun je ook een prachtig kinderkunstboek cadeau doen, wij maakten hier een mooie lijst voor je!

Welk cadeautje spreekt jou aan? Mis je nog een perfect cadeau voor kleine kunstfanaten, geef dit dan aan ons door!

 

 

 

Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST