Speelfabriek Rotterdam

Joepie! Er komen weer een boel vrije dagen aan! Ben je op zoek naar een leuk uitje? Dan heb ik een heel fijne tip: De Speelfabriek in Rotterdam.

Kids leren hier spelenderwijs omgaan met gereedschap en materiaal. Één stap binnen in deze uitvindspeeltuin en ik voel mijzelf ook weer helemaal kind, zoveel zin om te experimenteren en alles uit te proberen. Pas op: je kroost wil nooit meer naar huis. En papa & mama misschien ook wel niet. 

ZO VEEL TE DOEN 
Wat er allemaal te doen is? Ohhh te veel om op te noemen, maar goed komt-ie! Metselen, zeep maken, een knikkerbaan aanleggen, je eigengemaakte bootje uittesten, een spetterschilderij maken of een wedstrijdje racen met eigen gefabriceerde raceauto’s.

Ofwel urenlang speelplezier voor kleine uitvinders van 5-12 jaar. Buiten de vakanties zijn er ook peuterochtenden op vrijdag. 

Mijn zoontje loopt direct naar de racebaan. Hij gaat fanatiek aan de slag met hout en metaal, maar de auto moet natuurlijk ook versierd worden. Dat kan met ijslolliestokjes, dopjes, wasknijpers en gekleurde tape. Bij elke tafel hangen duidelijke instructies.Zelf kun je even bijkomen op de bank met een kopje koffie of natuurlijk net als ik veel te enthousiast meebouwen aan vliegsels en auto’s! Let in ieder geval wel even goed op als het kleine spul aan de slag gaat met een heet lijmpistool of piepschuim gaat snijden.

PRAKTISCH
Online koop je een ticket voor de ochtend of de middag. Op de website van de Speelfabriek kun je bij ‘agenda en boekingen’ zien wanneer ze open zijn en of er nog plek is.

📌 De Speelfabriek zit op de Bankwerkerstraat 17. Je kunt hier gratis parkeren. Ben je met het OV? Pak dan tram 23 of wandel 8 minuten vanaf treinstation Zuid. 

Ben jij weleens in De Speelfabriek geweest?


COMMENTS ARE OFF THIS POST