READING

Stoer weekendje in Rotterdam

Stoer weekendje in Rotterdam

Afgelopen weekend bezochten wij het Mariniersmuseum in Rotterdam. En daarna mochten wij een nachtje slapen in de speciale Marinierskamer van Stayokay in de beroemde kubuswoningen. Het verblijf is dus niet alleen stoer, maar ook nog eens schots en scheef! Wat een belevenis was dat. Lees je mee?

Overdag bezoek je het Mariniersmuseum en ’s avonds droom je lekker weg onder het camouflagedekbed. Maar niet eerst slapen voordat de hele kamer beklommen is! 

Stayokay Hostels
Wist jij dat Stayokay verschillende themakamers geïnspireerd op musea hebben? Zo heb je in Utrecht een Nijntje– en een Spoorwegmuseumkamer. En in Rotterdam dus een vierpersoonskamer helemaal in het thema van Mariniersmuseum met gave camouflagekleuren en attributen. Behalve een tweepersoonsbed en en stapelbed, een douche en toilet, heeft onze kamer ook een gezellige zithoek en een klimwand met ringen. En helemaal bovenin in de nok een uitkijkpunt over de stad met zitzakken. Als we aankomen, liggen er handdoeken, shampoo en conditioner voor ons klaar. Super handig! En kinderen krijgen als verrassing een groene inklapbare tandenborstel. We willen graag nog even een rondje wandelen, maar we krijgen Max de kamer niet meer uit, zo leuk vindt hij het hier!

Mariniersmuseum
Als je de themakamer boekt, krijg je daar een familieticket voor het Mariniersmuseum bij. Dit ‘stoerste museum van Rotterdam’ vind je op 5 minuten lopen van Stayokay. Het is een echt doe-museum, waar je met een speurtocht en interactieve spellen alles te weten komt over het ontstaan en de geschiedenis van het Korps Mariniers. We gaan op missie met Majoor Maas, varen in een piratenboot en proberen de auto van de UN uit. En als klap op de vuurpijl is er de experience Mariniers op Missie. Eerst krijgen we een korte briefing en daarna gaan we op op avontuur met een koptelefoon op. We leggen net als echte mariniers een route af door sneeuw, bos en over water. Het is soms best wel een beetje spannend in het donker, dus voor kids onder de 7 jaar wellicht iets minder geschikt.

We slapen heerlijk en als we wakker worden staat er een ontbijtbuffet voor ons klaar. Vanuit de lobby van Stayokay zien we de Markthal al liggen, natuurlijk moeten we hier ook even langs voor een lekker ijsje. Mocht je nog willen shoppen dan hoef je niet ver te lopen, want het hostel zit middenin het centrum. Wil je nog meer musea bezoeken denk dan eens aan het Maritiem Museum, Natuurhistorisch Museum, de Kunsthal of Villa Zebra

Wij hebben een super weekend gehad in de Marinierskamer van Stayokay. Lijkt dit jou ook wat? Boek dan hier je kamer. En mocht de marine je niet zo aanspreken, dan kun je altijd nog kiezen voor een van de andere themakamers in Utrecht! Wij zijn fan!

Heb jij het Mariniersmuseum weleens bezocht met jouw kids of heb jij weleens gelogeerd in de Marinierskamer? Deel jouw ervaringen met ons


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST