Vakantie-uitje naar Villa Zebra

De voorjaarsvakantie komt eraan! Heb jij al wat leuke uitjes gepland? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, tip ik je heel graag een bezoekje aan het enige kinderkunstmuseum van Nederland: Villa Zebra in Rotterdam!

Kinderwalhalla
Als je aan mijn zoontje vraagt, wat zijn lievelingsmusea is, dan is de kans heeeel groot dat hij gelijk Villa Zebra roept. Ben jij daar weleens geweest? Max komt hier al sinds dat hij 1 jaar oud is, toen noemde hij het nog ‘lillalebra’ 😉 Sinds hij (nu 7 jaar) de hele week op school zit, komen we er wel ietsje minder. We hebben dus de spiksplinternieuwe installaties nog helemaal niet gezien. Tijd om dit uit te checken!


ZELF!
Er is hier zoveel te beleven, van ‘De Groentenkraam’ met de meest wonderlijke groenten en insecten en ‘de Sprookjes Pop-Up’ tot een bijzonder eiland met jungledieren, de ‘Tangramkat’ en last bus not least, de favoriet van mijn zoontje: ‘Circus Gibra’. Hier kan hij zich naar hartenlust verkleden en optreden op het podium.

Stop! Monsters! 
Na vandaag heeft mijn zoontje er twee nieuwe favorieten bij. ‘Stop! Monsters!’ – van het gelijknamige prentenboek van Mark Janssen – laat drie levensgrote monsters zien die groeien als je ze oude spullen en gerecyclede materialen geeft. Kruip door het groene huisje naar de wereld van de monsters en ga op weg. Onderweg verzamel je oude spullen en materialen om aan de monsters te voeren. Dit is leuk!


Bij de Dokter
Welkom bij de dokter, heb je een afspraak of is het een spoedgeval? Ben je patiënt of de dokter zelf? De nieuwe installatie ‘Bij de dokter’ bestaat uit een echt ziekenhuis en werk van kunstenaars Gees Voorhees en Renee Reijnders van Dutch Dolls en Nana Koekoek. 

Max voelt zich een echte arts met zijn witte jasje, bestudeert de röntgenfoto’s en checkt mijn hartslag en bloeddruk. Tussendoor moet er even met wat patiënten gebeld worden. Op de operatietafels liggen wat losse armen, benen en hoofden klaar, waarmee de kinderen druk aan de slag zijn om hier weer wat toonbare mensen van te maken.


En dan is er natuurlijk nog de enorme poppenkast en de tafel met witte lego. Ook is er altijd een leuke knutsel workshop. Ofwel uuuurenlang speelplezier voor jouw kleine kunstfanaat(jes)!


Van 26 feb t/m 6 maart is Villa Zebra geopend van di t/m zo van 10-17 uur. Meer info vind je op villazebra.nl!

Wat zijn jouw plannen voor de vakantie?

Fotografie: Nienke Homans van Beeldsprakig.
Lees ook ons andere blog >> Fan van Villa Zebra


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.