READING

VLOG: Kunst kijken bij ISO met Yuziana

VLOG: Kunst kijken bij ISO met Yuziana

Tijdens het Amsterdam Art Weekend bezoekt Yuziana (5) de openingstentoonstelling ISOLA 3000, van het kunstenaarscollectief ISO Amsterdam. De audiovisuele kunstinstallatie van Meeus van Dis – bekend van ondermeer TrouwAmsterdam, 11 / Post CS en De Ruimte – blijkt lekker dansbaar.

Het jaarlijkse kunstfestijn Amsterdam Art Weekend is van start gegaan. Je kunt het hele weekend honderd evenementen op vijftig verschillende locaties in onze hoofdstad bezoeken. Wij bezoeken ISOLA 3OOO en krijgen een rondleiding door kunstenaar Meeus van Dis. 

Openingstentoonstelling
‘ISOLA 3OOO’ is de openingstentoonstelling van ISO, georganiseerd door oprichter en curator Florence Parot. Het werk van tien kunstenaars die het afgelopen halfjaar in het gigantische magazijn wonen en werken, komt samen in een evenement dat verder gaat dan het formaat van een groepsshow. Het resultaat is een enorme ruimte gevuld met werk dat al op allerlei wijzen doet prikkelen, verbazen en hallucineren. 

Deelnemende kunstenaars
De tentoonstelling bevat werken van Kévin Bray (Frankrijk, 1989), Lou Buche (Frankrijk, 1991), Virginie Gauthier (Frankrijk, 1991), Messgewand (Alexis Bondoux + Romain Coppin) (Frankrijk, 1991 + 1991), Maarten Nico ( Nederland, 1990), Joséphine Péguillan (Frankrijk, 1989), Meeus van Dis (Nederland, 1978) en sulsolsal (Hannes Bernard + Guido Giglio) (Zuid-Afrika, 1985 + Brazilië, 1981).

Yuziana bezoekt bijna elke week een museum, galerie of atelier. Samen met haar vader Carl, die de videografie en montage voor z’n rekening neemt. Heb je een tip voor een volgende tentoonstelling voor hen? Plaats die dan in een reactie hieronder!


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST