READING

Kaartverkoop Museumnacht Kids van start

Kaartverkoop Museumnacht Kids van start

De kaartverkoop voor de Museumnacht Kids is van start! De organisatie en de deelnemende culturele instellingen zijn nog druk bezig met alle voorbereidingen voor dit grootschalige culturele event. Ik sprak met Deirdre Schoemaker van de organisatie, het Haagse communicatiebureau Winkelman Van Hessen, omdat we natuurlijk benieuwd zijn of er ook gedacht is aan de allerkleinsten.  

Kinderen verdienen een eigen Museumnacht
Projectleider Deirdre Schoemaker (30) is al zeven jaar betrokken bij de organisatie van de Museumnacht. Ze vertelt enthousiast: “Dit jaar is het anders dan anders: de Museumnacht Kids (voorheen Kindermuseumnacht) is niet meer gekoppeld aan de Museumnacht voor grote mensen. Op deze manier kunnen we ons beter focussen op de behoefte van deze doelgroep. We zagen dat musea uit praktische overwegingen hun programma voor volwassenen combineerden met activiteiten voor kinderen. Door beide doelgroepen een eigen Museumnacht te geven, denken we hen optimaal te bedienen. Kinderen verdienen bovendien hun eigen Museumnacht!”

Het event vindt plaats op zaterdag 18 maart 2017 in Den Haag. Na de feestelijke aftrap om 16:00 uur in het Gemeentemuseum Den Haag openen meer dan tien culturele instellingen hun deuren met een speciale kinderprogrammering. Met te gekke optredens en verrassende activiteiten kunnen jouw jonge culturele nachtbrakers tot 22.00 uur kennismaken met het culturele aanbod van Den Haag.

Is er ook gedacht aan de allerkleinsten?
“De activiteiten die de musea organiseren zijn gericht op kinderen van 4 t/m 12 jaar. Natuurlijk zijn ook jongere broertjes en zusjes welkom. Maar ik durf niet te garanderen dat zij het hier ook leuk gaan vinden”. Schoemaker geeft aan dat, omdat het dit jaar de eerste keer is dat de Museumnacht Kids een eigen event is, ze nog even willen aankijken hoe alles gaat. “Onze focus ligt nu op de organisatie, niet op eventuele uitbreiding van de doelgroep”. Zelf vindt ze het ook wel een beetje een vreemd idee als er ook baby’s en peuters zouden komen “Wat kun je daar nou voor doen in een museum? Maar dat is mijn persoonlijke mening. Als we merken dat er wél veel jonge kids komen, dan overwegen we volgend jaar misschien om de leeftijdsgrens wat naar beneden te stellen. Maar dit zien we nu echt als een pilot”.

Het antwoord is voor deze editie dus nee, maar Kunstfanaatjes houdt de hoop voor volgend jaar! En we komen zaterdag 18 maart zeker even kijken met wat peuters bij dit fantastische culturele event in de hofstad!

Praktische informatie
De deelnemende instellingen zijn: Bibliotheek Den Haag, Galerij Prins Willem V, Gemeentemuseum Den Haag, Haags Historisch Museum, Humanity House, Huygensmuseum Hofwijck, Mauritshuis, Museon, Museum Beelden aan Zee, Muzee Scheveningen, Panorama Mesdag, Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Benieuwd naar het programma? Houd de Facebookpagina van Museumnacht Kids in de gaten! Voor de Museumnacht Kids hebben zowel ouders als de kids ieder één ticket nodig. Met dit ticket, dat voor vroege vogels tot 1 februari slechts € 5,00 kost, kun je alle deelnemende musea en culturele instellingen bezoeken, mag je met alle activiteiten meedoen en kun je gebruik maken van de speciale pendeldiensten. Koop hier je tickets.

Museumnacht Den Haag is een project van Stichting Haagse Museumnacht en Winkelman Van Hessen.

 

 

 

 


COMMENTS ARE OFF THIS POST