De Museumtas van Roumayne

Als je met jonge kinderen naar het museum gaat, is het belangrijk om voorbereid op pad te gaan. Maar wat moet je dan allemaal in die tas proppen? In deze serie delen ouders de inhoud van hun ‘museumtas’. Roumayne Schepers, moeder van Seb (3,5 jaar) & Benja (3,5 maand) en oprichter van Leren van Kunst trapt af.

In november 2017 is er een lief, klein kunstfanaatje bijgekomen hier in huis…Benja. We hebben een aantal weken in een heerlijke babybubbel gezeten maar half januari 2018 stond het eerste museumbezoekje van de new-born op de agenda. Benja is een klein slaapbeestje… dus vooralsnog opent hij alleen nog zijn ogen als het etenstijd is. Maar zijn eerste ontmoetingen met de prachtige kunstwerken volgen zeer binnenkort!

We bezoeken vandaag de tentoonstelling Hyperrealisme Sculptuur in de Rotterdamse Kunsthal. Hier staan we oog in oog met levensechte beelden. 

De must-brings voor in mijn museumtas met 2 kids (3,5 jr en 3,5 mnd)

#1. Dopper 
De bekende drinkfles is een must-bring voor het hele gezin. De dop kun je er makkelijk afhalen en dan kun je hem gebruiken als beker. Vindt Seb leuk om uit te drinken. Ik doe er altijd water in zodat ik ook water voor de flesvoeding bij me heb.


#2.Verschoon kit
Een handig matje om je baby op te verschonen. Luiers, billendoekjes en mini-zakjes om de stinkluiers in weg te gooien.

#3. Boekje met contrastrijke plaatjes
Ik kreeg dit leuke kraamkado en wist niet dat het bestond. Baby’s zien al heel snel contrasten. Dit boekje bestaat uit allerlei leuke zwart-wit plaatjes die de waarneming stimuleren. Ons boekje komt uit Polen, maar ik zag dat ook varianten hiervan online (Baby Ziet).

#4. Knuffeltje 
Voor de allerkleinste heb ik altijd een lief knuffel-rammelaartje bij me of Sophie de giraf!

#5. Mini Tissues
Dit vindt Seb altijd leuk om te doen: Het lijken witte, ronde pepermuntjes, maar als je er 2 druppeltjes water op sprenkelt heb je een nat doekje voor de vieze handjes, mondjes, etc.

#6. Wollen dekentje
Onmisbaar toen Benja net geboren was. Het was koud en dit wollen dekentje is heerlijk voor je kleine baby. Maar nu nog steeds is het een fijn dekentje om mee te hebben.

#7. Speelgoedje voor Seb
Seb heeft elke week wel een ander lievelingsspeelgoed. Om de museumbezoekjes extra leuk te maken mag er altijd een speelgoed-vriendje mee. De ene week is het Bliksem Mcqueen (Cars) maar het kan ook zomaar Thomas (de Trein) of een poppetje van Duplo zijn die die dag een bepaalde held speelt. En samen beleven ze de mooiste avonturen…

Tot slot: Het allerrrrrrbelangrijkste voor ons allemaal zijn de superleuke, gele tasjes van Kunstfanaatjes. 

Ik vind dit zelf altijd één van de leukste dingen tijdens de voorpret van onze museumbezoekjes: De tasjes vul ik namelijk met een heerlijke lunch en altijd een mini verrassing (oeps…vaak wel in de vorm van iets lekkers…hihi). Het is zo leuk om die gezichtjes te zien bij het uitpakken van de tasjes…priceless!

Hyperrealisme Sculptuur is nog tot en met 1 juli te zien, lees in het verslag van Nienke meer over de tentoonstelling

Heb jij nog aanvullingen? Laat hieronder je reactie achter en maak de lijst nog completer! Of wil je zelf een keer de inhoud van jullie tas delen, stuur dan een e-mail naar Brigitte. 


Roumayne (38) woont samen met vriend Gijs en twee zoontjes van 1,5 en 5 jaar in Amsterdam. Na jarenlang gewerkt te hebben als apotheker, gooide ze het roer om en begon aan de Fotoacademie Amsterdam. Daarnaast is Roumayne oprichter van Leren Van Kunst. Met haar bedrijf slaat ze een brug tussen kunstkijken en persoonlijke ontwikkeling. Ze had van tevoren niet gedacht dat museumuitjes zo leuk zouden zijn met 2 kids. “Het is werkelijk een feestje om mee te mogen gaan op de ‘verwonderings-reis’ van die kleine mannetjes. Ik neem jullie ook graag mee & wens jullie heel erg veel fun toe!”

COMMENTS ARE OFF THIS POST