WINNEN Noordbrabants Museum

Heb je het verslag over ons bezoek aan het Noordbrabants Museum gelezen? Het museum werd vorige week door the Art Newspaper genoemd in hun jaarlijkse overzicht met best bezochte tentoonstellingen. Met Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, de blockbuster van afgelopen jaar, staat het Brabantse Museum op de 10de plek van de wereld. En dat moeten we natuurlijk vieren! Kunstfanaatjes geeft samen met het Noordbrabants Museum een mooie prijs weg. 

De tentoonstelling trok maar liefst 421.000 bezoekers en was het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500. Dit werd in 2016 gevierd naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar. De Britse krant The Guardian beschreef het als ‘een van de belangrijkste tentoonstellingen van de eeuw’. Het Noordbrabants Museum ontving een Global Fine Art Award, de Oscar van de kunstwereld. Vorige week maakte de Art Newspaper bekend dat de tentoonstelling tot de best bezochte ter wereld te hoort. Op nummer 1 van de lijst staat de tentoonstelling Post-Impressionist Masterpieces in het Centro Cultural Banco do Brasil in Rio de Janeiro met in totaal 749.679 bezoekers.

Prentenboek Jheronimus Bosch
Illustrator Thé Tjong-Khing dook diep in de wereld van Jheronimus Bosch en verbaasde zich over een schilder die hij dacht te kennen. Langzaam ontstond een verhaallijn die tijdens het tekenen steeds weer nieuwe wendingen kreeg. Het boek mocht voor jonge boekenwurmen niet te eng worden. Gelukkig heeft de hoofdpersoon Jeroen op elk gevaar een antwoord en hij laat zien dat je nergens bang voor hoeft te zijn. Het vreemde verhaal van Jeroen, zijn pet, zijn rugzak en de bal is een prentenboek zonder woorden, waarin de magische wereld van Jheronimus Bosch het toneel wordt van een spannend avontuur. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar ook voor iets jongere leesfanaatjes is het zeker een aanrader.

WINACTIE
Speciaal voor Kunstfanaatjes-fans mogen we van het Noordbrabants Museum 2 gratis entreetickets + het kinderkunstboek van Thé Tjong-Khing weggeven. Wil jij kans maken op deze mooie prijs? Laat dan hieronder een bericht achter en tag iemand met wie je graag het museum bezoekt. 

Let op: deze winactie is afgelopen. De prijswinnaar heeft bericht ontvangen. 

 


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST