READING

Gemeentemuseum brengt kinderkunstboek over Art Dec...

Gemeentemuseum brengt kinderkunstboek over Art Deco uit

Dit najaar neemt het Gemeentemuseum Den Haag de bezoeker mee naar het Parijs van ‘les années folles’; de tijd van Art Deco met weelderige kostuums en luxueuze interieurs. De Franse modeontwerper Paul Poiret speelt een belangrijke rol in ‘Art Deco – Paris’. Hij is ook de hoofdpersoon in het nieuwe bijbehorende kinderkunstboek.

In “Poiret – Dromen van de Oriënt” droomt de jonge Paul Poiret van een toekomst als modeontwerper. Overdag bezorgt hij paraplu’s bij modehuizen; ’s avonds tekent hij op zijn kamer modeontwerpen die hij met stukjes parapluzijde tot leven laat komen. Als Poiret op reis gaat, ontdekt hij rond de Middellandse Zee een wereld vol kleur en valt alles op zijn plaats. Vol inspiratie ontwerpt hij nieuwe exotische mode. De paraplubezorger groeit uit tot Koning van de Mode! Het verhaal  zit vol verwijzingen naar Art Deco kunstenaars als Paul Iribe, Georges Lepape en Erté, geïllustreerd met waterverf in een prachtige sfeer van 1001 nacht. 

In kindertentoonstelling kun je de originele prenten bewonderen. Ook is er een kort film te zien waarin Pérès-Labourdette het boek voorleest en demonstreert hoe de illustraties tot stand komen.
“Poiret – Dromen van de Oriënt” is het nieuwste deel in een reeks kinderkunstboeken dat het Gemeentemuseum uitgeeft in samenwerking met Uitgeverij Leopold. Deze boeken voor kinderen zijn een verrassende introductie in de wereld van de kunst, ook voor de (groot)ouders die voorlezen of meekijken! De adviesleeftijd voor dit boek vanuit de uitgeverij is 7+, maar wij denken dat het ook zeker geschikt is om voor te lezen aan jongere kunstfanaatjes! 

‘Art Deco – Paris’ is van 14 oktober 2017 tot 4 maart 2018 te zien.


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST