Hermitage Amsterdam

HERMITAGE AMSTERDAM

Hermitage Amsterdam.
Foto: Janiek Dam      

De Hermitage in Amsterdam is qua omvang misschien iets kleiner dan de ‘grote broer’ in St. Petersburg, maar de dependance  doet qua kwaliteit zeker niet onder voor het wereldberoemde museum van de tsaren met meer dan drie miljoen kunstwerken. Ontdek een van de culturele topattracties van Amsterdam!

KUNSTFANAATJES-PROOF?

 Gratis entree t/m 11 jaar

 Kinderatelier

 Makkelijk bereikbaar met OV

INFORMATIE

Hermitage Amsterdam
Amstel 51
Amsterdam
hermitage.nl

 020 530 87 55

 mail@hermitage.nl

Openingstijden
Dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.


Feestdagen

De Hermitage Amsterdam is gesloten op Koningsdag (27 april).

Entree
Volwassenen betalen t/m 15 januari (einde looptijd Catharina de Grootste) € 17,50 voor een ticket. Dit is inclusief gratis audiotour. Met een Museumkaart betaal je slechts € 2,50. Kinderen t/m 11 jaar mogen gratis naar binnen.

 

 

Bereikbaarheid
Op Amsterdam Centraal kun je tram 9 en 14 pakken (halte Waterlooplein), of metro 51, 53 en 54 (halte Waterlooplein, uitgang Nieuwe Herengracht). Je kunt ook met de boot – een hele belevenis met kleintjes! Kom je met de auto? Je kunt parkeren in parkeergarages Nationale Opera & Ballet, Waterlooplein en Markenhoven. Bezoekers van de Hermitage Amsterdam kunnen met 25% korting hun auto parkeren in Markenhoven. Deze parkeergarage heeft een centrale ligging in de stad en is gemakkelijk te bereiken vanaf de IJtunnel en vanuit het centrum. De Hermitage Amsterdam bevindt zich op loopafstand.

 


Over het museum
In 1681 was de Hermitage nog een bejaardentehuis, nu een van de best bezochte musea van Nederland. De Hermitage is eigenlijk al vanaf 2004 aanwezig in Amsterdam – in het begin in een pand aan de Nieuwe Herengracht – maar beslaat inmiddels het hele gebouw van de Amstelhof. Het werd in juni 2009 officieel geopend door de toenmalige koningin Beatrix en de Russische president Medvedev. Hermitage Amsterdam toont collectiestukken van het beroemdste musea ter wereld: de Hermitage in Sint-Petersburg.

Kunstfanaatjes-proof?
De Hermitage in St. Petersburg vindt kunst en cultuur heel belangrijk in de opvoeding van kinderen. Vanuit deze gedachte hebben ze dan ook een grote educatieve traditie opgebouwd. Ook in de Hermitage in Amsterdam is er aandacht voor kinderen, zo is er het kinderatelier (vanaf 6 jaar) en worden er diverse vakantieworkshops georganiseerd. Voor de doelgroep 0 – 4 jaar vonden we geen aanbod op de website.

Hongerige maagjes
Bij café-restaurant Neva serveren ze een chique 2-gangen lunch voor 25 euro. Een simpel bammetje met pindakaas zouden wij hier niet durven te bestellen. Gelukkig zijn er in het centrum van Amsterdam genoeg andere lunch-keuzes met kleintjes.

Shoppen
De Museumshop bevindt zich naast de entree van de tentoonstellingsvleugel. De vaste winkelcollectie bestaat uit Russische muziek en (hedendaagse) films, aantekenboekjes en een uitgebreid aanbod van kunstboeken. Er is ook een eigen merchandise-lijn gemaakt van speciale Hermitage Amsterdam-producten.

Heb jij de Hermitage Amsterdam wel eens met kinderen bezocht? En hoe ging dat? Deel je ervaringen hieronder!