READING

Beeldentuin Kröller-Möller wordt rijksmonument

Beeldentuin Kröller-Möller wordt rijksmonument

De bijzondere beeldentuin van het Kröller-Müller Museum krijgt de status van rijksmonument.  Het gebeurt niet vaak meer dat er in Nederland nieuwe rijksmonumenten worden aangewezen, de erkenning van de beeldentuin is dus heel bijzonder. Benieuwd of het geschikt is als gezinsuitje met de allerkleinsten? Lees dan het blog van Danielle die met haar zoon Boaz (3) het Kröller-Müller Museum bezocht. 

Een beeldentuin is ideaal om je kind voor het eerst met kunst te laten kennismaken. Je hoeft er niet zachtjes te praten, je kunt er rennen, sommige beelden mag je aanraken of zelfs op klimmen… Waarom dan niet gelijk naar één van de grootste van Europa bij het Kröller Müller Museum op de Hoge Veluwe? Een tuin van zo’n 25 hectare met 160 kunstwerken van Auguste Rodin tot Richard Serra. Vind je het spannend en kun je wel wat hulp gebruiken bij het plannen van zo’n museumbezoek? Met dit stappenplan voor beginners van Danielle ga je voorbereid op pad.

De beeldentuin van het Kröller-Müller is een van de grootste beeldentuinen van Europa met ruim 160 sculpturen van kunstenaars als Richard Serra, Jean Dubuffet en Henry Moore. De tuin werd ontworpen door landschapsarchitect J.T.P. Bijhouwer, in samenwerking met de toenmalige museumdirecteur Bram Hammacher. In 1961 ging de tuin open voor het publiek.


COMMENTS ARE OFF THIS POST