Kunsthal Rotterdam

KUNSTHAL ROTTERDAM

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal is een expositieruimte in een lekker Rotterdams stoer gebouw – ontworpen door de beroemde architect Rem Koolhaas. Met zo’n 25 tentoonstellingen per jaar op het gebied van design, beeldende kunst, muziek of geschiedenis weet de Kunsthal het publiek elke keer weer te verrassen. Van Vlaamse frietkotten, James Bond en Giacometti, tot Leonardo da Vinci en Jean Paul Gaultier. Ofwel: cultuur in de meest brede betekenis van het woord, van elitair tot populair!

KUNSTFANAATJES-PROOF?

Gratis entree t/m 5 jaar

Kunsthal Lab

Kijk & Doe tochten

 Grote parkeergarage

INFORMATIE

De Kunsthal
Westzeedijk 341
3015AA Rotterdam

 010 440 03 00

 communicatie@kunsthal.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Feestdagen
Op Hemelvaartsdag, Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag is De Kunsthal van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op maandag 2 januari van 10.00 tot 17.00 uur (kerstvakantie). De expositieruimte is gesloten op Eerste Paasdag, Koningsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Entree

Volwassenen € 12,00 / Kinderen t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 18 jaar € 2,00.  En goed nieuws, de Museumkaart is er sinds kort ook geldig. Joepie!


Combiticket

Het Museumparkticket kost € 27,50 en is geldig bij het Chabot Museum, Museum Boijmans van Beuningen, Het Nieuwe Instituut, het Natuurhistorisch en de Kunsthal. Ook is er een combinatieticket met de Euromast.

 

Bereikbaarheid
De Kunsthal ligt in het Museumpark, op 20 minuten lopen van Rotterdam Centraal. Je kunt hier ook een tram pakken. Tram 8 (richting Spangen), halte Kievitslaan, 1 minuut lopen. Tram 7 (richting Willemsplein), halte Westplein (4 minuten lopen). Tram 20 (richting Lombardijen) / tram 23 (richting Beverwaard) of tram 25 (richting Carnisselande), halte Leuvenhaven, 7 minuten lopen. Je kunt ook de metro pakken naar Eendrachtsplein of Leuvenhaven, dan loop je in 7 minuten naar de Kunsthal.

 

Parkeren
De ingang van de parkeergarage van het Museumpark ligt aan de andere zijde van het park, gebruik voor navigatie dit adres: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam.

 

Over het museum
De Kunsthal is een expositieruimte zonder eigen collectie: officieel dus geen museum. Omdat er altijd meerdere exposities tegelijk te bezichtigen zijn, biedt de Kunsthal bezoekers een avontuurlijke reis door verschillende werelddelen en kunststromingen. In totaal beschikt de Kunsthal over 3300 m2 tentoonstellingsruimte in een opvallend gebouw: een van de iconen van de moderne architectuur. Het trekt internationaal veel aandacht door het vernieuwende materiaalgebruik, de situering van de ingang en de steile hellingbanen. De Kunsthal ligt aan de rand van het mooie Museumpark en de Westzeedijk.

 

Kunstfanaatjes-proof?
Omdat de Kunsthal geen eigen vaste collectie heeft, is dit afhankelijk van de desbetreffende tentoonstelling. Maar de Kunsthal heeft altijd leuke Kijk & Doe tochten (6+), kijkwijzers en uitdagende workshops. Ook worden er regelmatig activiteiten speciaal voor families georganiseerd in de schoolvakanties en op de KunsthalFAMILIEdagen: van workshops, rondleidingen en verhalenvertellers tot kookles, knutselen en muziek- en dansoptredens. natuurlijk het Kunsthal Lab. Oftewel een plek vol verassingen, aldus Kunstfanaatjes! Voor de doelgroep 0-4 jaar zagen we geen aanbod op de website.
Alle tentoonstellingsruimten van de Kunsthal zijn met een buggy toegankelijk.

 

Hongerige maagjes
Het Kunsthalcafé heeft een uitgebreide kaart vol lekkere en gezonde opties. Van een vegetarische wrap tot soep, yoghurt en broodjes.

Shoppen
De winkel is piepklein, maar heeft een groot assortiment met mooie posters, ansichtkaarten, design en leuke merchandise bij tentoonstellingen. Er is geen webshop.

Heb je de Kunsthal bezocht met kids? Deel hieronder jullie ervaring!