Museum De Pont

MUSEUM DE PONT

De Pont Tilburg
Foto: DaanArt      

In een oude wolspinnerij in Tilburg kun je de prachtige werken van Marlene Dumas, Anish Kapoor, Thomas Schütte, Ai Wei Wei en Bill Viola bewonderen. Tegenwoordig produceert De Pont geen wol maar maar is het een museum voor hedendaagse kunst. Een vrij jong museum want het werd in 1992 geopend. Je vindt hier veel kunst die je kunt ‘beleven’. 

KUNSTFANAATJES-PROOF?

 Gratis entree t/m 18 jaar

 Kunstlab voor kids

 Familiequiz

 Makkelijk bereikbaar met OV

INFORMATIE

De Pont Museum

Museum De Pont
Wilhelminapark 1
5041 EA Tilburg

 013 – 543 8300

 info@depont.nl 

Openingstijden

Dinsdag – zondag van 11.00-17.00 uur.
Elke derde donderdag van de maand  is het museum geopend van 17.00-20.00 uur en is dan gratis toegankelijk. Niet in juli en augustus. Het museum is gesloten op maandagen (behalve Tweede Kerstdag, Paas- en Pinkstermaandag), op 25 december, 1 januari en Koningsdag.

Entree
Volwassenen betalen € 10,00 voor hun ticket. Heb je een Museumkaart? Dan mag je net als kinderen en jongeren t/m 18 jaar gratis naar binnen.


Audiotours

Bij de balie zijn gratis audiotours verkrijgbaar met informatie bij de tentoonstellingen en collectie.

Bereikbaarheid
Vanaf het NS-station bereik je het museum het makkelijkst met bus 5 of 6. Te voet is het ongeveer 15 minuten. De Pont beschikt over een eigen parkeerterrein (vaste prijs € 2,00). Ook is er in de omgeving veel (betaalde) parkeergelegenheid te vinden.

 

Over het museum
De Pont is vernoemd naar de jurist en zakenman Jan de Pont (1915-1987) uit wiens nalatenschap in 1988 een stichting ‘ter stimulering van de hedendaagse kunst’ werd opgericht. Per jaar organiseert het museum drie grote tentoonstellingen. Daarnaast worden er kleine solo-exposities in de projectzaal getoond. De monumentale oude fabriek met de grote, lichte zaal en de intieme ‘wolhokken’ vormt een prachtige omgeving voor de vele hedendaagse kunstwerken.

Kunstfanaatjes-proof?
Het museum is kindvriendelijk. Van een gezellige familiequiz tot workshops in het speciale kunstlab tot hoorspelen via een audiotour. Voor de doelgroep 0-4 jaar konden we geen aanbod op de website vinden. Het museum is toegankelijk voor buggy’s.  

Hongerige maagjes
De Pont beschikt over een ruim café met een buitenterras dat direct aan de museumtuin grenst. In de wintermaanden kun je gebruik maken van de lounge waar de open haard brand. Gezellig! De menukaart is online te downloaden en bevat gezonde & lekkere keuzes voor kids, van broodjes kaas, tosti’s, salades tot gezonde fruitsapjes.

Shoppen
Op de website is geen informatie te vinden over de museumwinkel. Naast de kassa bij de entree is een kleine hoek ingericht met boeken en kaarten.

Wat vind jij van het De Pont Museum? Deel het hieronder!