Art = Artis

Kunst in de dierentuin. Wat een perfecte combinatie voor kleine kunstfanaten en hun familie! Voor de expositie Art=Artis lieten 18 talenten van kunstenaarscollectief Moam zich inspireren door de flora, fauna en geschiedenis van het Amsterdamse dierenpark.  
De kunstenaars kregen een unieke blik achter de schermen en dompelden zich onder in de natuur, geschiedenis en het erfgoed van Artis. Hierbij werden ze intensief gecoacht door Artis-specialisten. Van gekleurde algenlampjes tot een prairiehonden-paviljoen: het werk is te zien op verschillende plekken in het park en ARTIS-Micropia, het eerste microbenmuseum ter wereld dat naast ARTIS. ligt. Als je de Art = Artis-route loopt kom je meer te weten over de verschillende objecten, de kunstenaars en hun inspiratie. De route is speels en leerzaam voor kinderen en biedt informatie en inspiratie voor volwassenen. De werken zijn tot en met 26 augustus te zien. 


De samenwerking brengt kruisbestuiving tussen kunst en natuur, maar biedt ook ontwikkeling voor de  jonge talenten die een podium krijgen. Ze presenteren kunstwerken met een educatief karakter, in een mix van foto, fashion video en 3d. Zo vertaalt ontwerpster Tess van Zalinge de geschiedenis van de Papegaaienlaan in gedetailleerd borduur- en ijzerwerk en hergebruikt het duo Max/Mei hout uit het park voor een werk dat gaat over het overvloeien van natuur in cultuur. Atelier Mats laat zich inspireren door de uitwerpselen (guano) van de incasterns, waarmee hij deze vogels prenten laat maken. Sterre Fenna geeft haar unieke kijk op hoe de dieren in Artis ons kunnen zien, door mode te fotograferen vanuit verschillende dierenverblijven.

Droomproject
Martijn Nekoui, CEO en founder MOAM: ‘Voor MOAM is art=ARTIS een droomproject. Creatieve vrijheid, duurzaamheid én innovatie komen samen in deze samenwerking, op een iconische locatie in Amsterdam.’ Artis-directeur Rembrandt Sutorius: ‘Ik ben trots dat we in Artis, waar al sinds 1838 aandacht is voor kunsten, nu deze jonge talenten de kans kunnen geven hun werk aan een groot publiek te tonen.’

MOAM
MOAM is een multidisciplinair platform dat in 2012 werd opgericht door Martijn Nekoui, en dat jong talent koppelt aan grote namen uit de industrie. Kennisverbreding en talentontwikkeling staan altijd centraal. Eerder werkte MOAM samen met onder andere Viktor&Rolf, HEMA, Rijksmuseum, FOAM en Doutzen Kroes. 

Heb jij de kunstwerken in Artis al gezien? Deel jouw ervaringen met ons in een reactie hieronder!


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST