READING

Theaterfestival de Parade is weer in de stad

Theaterfestival de Parade is weer in de stad

De Parade is een daverende belevenis voor groot en klein. Iedere middag is een uitgebreid programma voor kinderen van alle leeftijden: de KinderParade. Met een hoop voorstellingen, workshops en activiteiten. Zweef in de Zweef, bak poffertjes of maak bij de KinderLockers een eigen raket. En bij Atelier Villa Lila kunnen jouw kunstfanaatjes als echte kunstenaars achter een schildersezel aan de slag!

Duurzaam voor mens en natuur
Wanneer het zomer is, arriveert het rondreizend Theaterfestival de Parade in de vier grote steden. Eerst in Rotterdam, dan Den Haag, daarna Utrecht en tot slot Amsterdam. In iedere stad verrijst op het festivalterrein een wondere wereld bestaande uit eettentjes met illustere namen zoals Hotmamahot, Pimento en Wild van Wild. Bijzonder vormgegeven houten theaters en reusachtige festivaltenten.Ā 

FotografieĀ Sofie Simao

De bonte stoet medewerkers van de Parade heeft vijf wisseldagen tussen de steden. Daarin wordt alles keurig gedemonteerd en vervolgens weer opgebouwd. Van stad naar stad reist het gezelschap met tractoren plus aanhanger en pipowagens over lokale wegen. Niets wordt zomaar weggegooid en daar waar het kan, wordt gebruikt gemaakt van echte borden en bestek. De Parade staat voor duurzaam en kwaliteit. Altijd zijn de artiesten dichtbij. Je loopt op het festivalterrein bijvoorbeeld zo actrice en zangeres Hadewych Minis tegen het lijf.

FotografieĀ Eric Fecken

Op stap met Aramis
Aramis (jawel, vernoemd naar een van The Three Musketeers) zit een beetje beduusd in zijn buggy. Hij heeft net in de ā€˜zweefā€™ gezeten met zijn opa. Dat was best spannend, maar helemaal geweldig. Met de zon vol op zijn bolletje krijgt Aramis een hoedje op. Stevig klemt hij zijn olijke drinkbeker in zijn handjes. Hij laat alleen los, als ik hem een taco-chipje geef. We lachen naar elkaar. Even bijtanken. Over krap een kwartier gaan we naar de voorstelling ā€˜Assepoesā€™ van Lonneke van Leth Producties. Een jonge, dynamische organisatie dieĀ dansvoorstellingen produceert in het theater, op locatie en voor scholen.Ā 

FotografieĀ Sofie Simao

Leuk voor jong en oud
Speciaal voor kinderen is er de KinderParade met een keur aan activiteiten. Schilderen, knutselen en timmeren bij Atelier Villa Lila. Nieuw dit jaar zijn de coole maskers die kunstfanaatjes kunnen beschilderen en versieren.

Ook zijn er voorstellingen voor alle leeftijden. Zoals ā€˜Kinderband De Lolliesā€™. Winnaars van ‘Het gouden eitje’ 2011 voor meest veelbelovende kindervoorstelling van de Parade. Op 8, 9 en 10 augustus speelt Sanne Zweije in Utrecht ā€˜TIK TAK SLAAPā€™. Een prijswinnende voorstelling voor kinderen van 2+. Aramis keek naar ā€˜Assepoesā€™, een voorstelling voor 5+, leuk voor jong en oud. Hij vond het fantastisch. Het is misschien even zoeken wat je kindje aankan en leuk vindt.

Ook leuk: Acrobaat op de Molen. Je kunt er samen met je zoon of dochter allerlei creatieve kunsten vertonen onder het mom van: Word paard, superheld, auto, kampioen of stapelbed. Ben je voor 15.00 uur op het festivalterrein, dan kun je gratis naar binnen. Veel plezier!

Tot 22 juli is de Parade in Den Haag
Vanaf 27 juli tot 12 augustus in Utrecht
En van 17 augustus tot 2 september in Amsterdam

Ga jij ook naar de Parade met met jouw kunst/theaterfanaatjes?


Geraldina Metselaar is schrijver, dichter en communicatiespecialist. Mensen verbinden met woord en beeld, dat is wat zij doet. Door haar enorme netwerk in zowel het publieke domein als het bedrijfsleven, lukt het goed om mensen met elkaar in contact te brengen die wat voor elkaar betekenen. Geraldina werkt voor diverse magazines en heeft een column Liefde voor het leven. Daarin vertelt zij over de worstelingen van het moederschap anno nu, vrouw zijn en haar drie kinderen.

COMMENTS ARE OFF THIS POST