Team

Kunstfanaatjes

Welkom op kunstfanaatjes.nl, hét online platform dat zich richt op de allerkleinste museumbezoekers en hun familie. Het begon allemaal met het idee dat het kunstmuseum, net als uitjes zoals de kinderboerderij en de speeltuin, op de agenda bij gezinnen thuishoort. Kunstfanaatjes wil de drempels voor zo’n bezoek weghalen, door onze volgende pijlers:

 

  • Informatie & inspiratie via ons platformDe lancering van ons platform op 1 januari leverde veel aandacht dpers op, en het publiek weet ons goed te vinden. Met een team redacteuren reizen we langs alle kunstmusea in Nederland en België. Reis je met ons mee?
  • Ontwikkelen van educatief aanbod
    Op 11 juli 2017 lanceerden we de allereerste Baby Museum Tour van Nederland. Daarnaast organiseren we Peuter Museum Tours, Museum Meet-Ups voor ouders en diverse workshops op maat.
  • Advisering Familievriendelijkheid & MuseaWe adviseren musea hoe zij het bezoek van families met jonge kinderen nóg leuker en gemakkelijker kunnen maken.

Kunstfanaatjes is een Stichting, met de volgende bestuursleden: Brigitte Timmermans, Evelyne Mooi, David Timmer en Esther van Hammelburg.

profielfoto vierkant kunstfanaatjes

ROUMAYNE

REDACTEUR  / FOTOGRAAF

Roumayne (35) woont samen met vriend Gijs en zoontje Seb (2) in Amsterdam. Na jarenlang gewerkt te hebben als apotheker, gooide ze het roer helemaal om en ging naar de Fotoacademie Amsterdam. Naast haar studie is Roumayne oprichter van het creatieve platform weloveVISUALS.nl. 

kunstfanaatjes profiel

JEANINE

REDACTEUR

Jeanine (28) is kunstdocent en moeder van Lola (1,5). Haar dochter gaat al mee naar het museum sinds dat ze vier weken oud is. Eerst slapend in de draagzak, maar tegenwoordig wijst ze zelf wel aan wat ze interessant vindt. Lola’s vader gaat ook vaak wel mee, maar blijft als het te abstract wordt ook weleens buiten op de museumtrappen zitten.

wa en T

WILLEM-AEILKO

REDACTEUR

Willem-Aeilko (40) is docent Engels op het mbo en woont samen met Marleen en hun zoontje Tijn (3). Naast koken en theater houdt hij van het bezoeken van musea met zijn gezin. Graag inspireert hij andere ouders met zijn ervaringen.

Me Rijks

MONIQUE

REDACTEUR

Monique (33) is moeder van een zoontje van 6 maanden oud. Deze kunsthistoricus is gespecialiseerd in zeventiende-eeuwse Nederlandse schilderkunst en sieraadmode. Op dit moment houdt ze zich bezig met haar promotieonderzoek naar de sieraadmode van de Nederlandse Gouden Eeuw. Monique is als promovenda verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt bij het Rijksmuseum in Amsterdam.

Tanya foto handtekening

TANYA

REDACTEUR

Tanya (34) is moeder van Jet (4) en Maas (1) en opgegroeid als een echt Kunstfanaatje. Ze heeft een voorliefde voor design, mode en hedendaagse kunst en in haar vrije tijd zit ze graag achter de naaimachine. Ze werkt in de Rotterdamse kunst en cultuursector en woont samen met een (fantastische) meubelontwerper.

51c9ef9fefda8f74259b0086494ea6b7 (1)

FRANCIS

REDACTEUR

Francis (33) is een geboren en getogen Amsterdamse. Ze werkt als pedagogisch medewerkster op een babygroep en heeft 2 zoontjes; Josh (4 jaar) en Matthew (1 jaar). Ze is een ondernemende moeder en doet veel met haar jongens, en daar horen museumbezoekjes ook bij!

034_Marieke_portret_ZW

MARIEKE

REDACTEUR

Marieke (32) woont samen met haar man en twee dochtertjes (3 en 1) in het gezellige Noord-Brabant. Ze werkt als freelance tekstschrijver onder de naam Fabrique Lexique en heeft een eigen webshop, Melon Day, waar ze al haar creativiteit in kwijt kan. Die creativiteit probeert ze haar kinderen ook bij te brengen. Samen knutselen ze heel wat af. Maar wat vinden ze eigenlijk van echte kunstenaars?

16864356_10154266965631867_9171028228241755331_n

CARMEL

REDACTEUR

Carmel (28) woont pal achter de Haagse duinen samen met haar vriend Santy en hun dochters Anna (2) en Dalí (0). Ze is docent Nederlands op een middelbare school in Leiden en freelance (sport)journalist voor verschillende media. Als kind werd ze door haar ouders meegenomen naar alles wat cultuur ademde en nu ze zelf moeder is, zet ze deze traditie voort.

Dumee_20170412_184247

RAYMOND

REDACTEUR

Raymond (34) werkt wereldwijd als kapitein in de dredging en offshore. Vrij van werk vindt hij zijn thuis in Limburg bij Diana (35) en Jayson (1). Zijn vrouw neemt hem en Jayson vaak mee naar musea om hen wat cultuur bij te brengen. Raymond kan zijn creativiteit kwijt in fotografie en schrijven, inspiratie haalt hij uit de kunst. Graag vertelt hij hier over zijn ontdekkingsreizen.

Nienke

NIENKE

REDACTEUR

Nienke werkt in het Erasmus MC op de afdeling Keel- Neus en Oorheelkunde en heeft een passie voor fotografie en reizen (dichtbij of ver weg). Nienke woont samen met de vader van haar kinderen Mees (4) en Eline (3) in Rotterdam en probeert ze zoveel mogelijk leuke dingen te ondernemen. Motto: collect memories, not things. 

Volg haar op Instagram

Eleonore_de_Ruuk-vierkant

ELEONORE

REDACTEUR

Modeontwerpster Eleonore (36) is geboren en getogen in Amsterdam. Sinds een paar jaar woont ze samen met haar man en 2 kinderen in Amstelveen. Ze is moeder van Loua (6) en Ilan (3). Zelf opgevoed met een overdosis kunst, wil ze die nu ook graag aan haar eigen kinderen doorgeven. 

Eliza profiel

ELIZA

REDACTEUR

Eliza (35) is leerkracht basisonderwijs en moeder van Faas (4) en Cato (2). Faas en Cato zijn ondernemende kids en dus trekken ze er vaak op uit. Ook naar musea. Het valt haar op dat ouders pas naar een museum gaan als de kinderen wat ouder zijn. In haar klas (groep 6) zijn sommige kinderen zelf nog nooit naar een museum geweest. Dat kan anders! Daarom blogt ze graag voor Kunstfanaatjes.