Stedelijk Museum Amsterdam

STEDELIJK MUSEUM AMSTERDAM

Stedelijk Museum Amsterdam foto John Lewis Marshall
Foto: John Lewis Marshall      

Bij een bezoek aan het Stedelijk maak je een reis door 150 jaar kunst, waarbij de parels uit de moderne kunst de revue passeren. Denk aan iconische werken van Karel Appel, Cézanne, Marlene Dumas, Kandinsky, De Kooning, Koons, Malevich, Matisse, Mondriaan, Picasso, Pollock, Gerrit Rietveld, Warhol en vele anderen. De collectie van het Stedelijk Museum bestaat uit ongeveer 90.000 kunstwerken en voorwerpen, vanaf 1870 tot nu. Leuk weetje: de futuristisch uitziende nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architecten, noemen de meeste Amsterdammers de ‘Badkuip’.

KUNSTFANAATJES-PROOF?

 Gratis entree t/m 18 jaar

 Familielab 

 Peuterrondleidingen

 Makkelijk bereikbaar met OV

INFORMATIE

Stedelijk Museum
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam

020 5732 911

info@stedelijk.nl

Openingstijden
Elke dag van 10.00 – 18.00 uur
Vrijdags van 10.00 – 22.00 uur


Tip: de maandag en de vrijdagavond zijn veel rustiger dan het weekend.

Entree
Volwassenen betalen € 15,00 voor een entreeticket. Met een Museumkaart kun je gratis naar binnen net als kids/jongeren tot en met 18 jaar. Bij speciale tentoonstellingen is een toeslag vereist.
Koop hier je tickets online.

 

Tip: met een online ticket of een Museumkaart hoef je niet langs de kassa en kun je gelijk doorlopen naar de toegangscontrole, dit scheelt weer wachten in de rij!

Bereikbaarheid
Vanaf Amsterdam Centraal kun je tram 2 (richting Nieuw Sloten), tram 5 (richting Amstelveen Binnenhof, halte van Baerlestraat), bus 170 (richting Uithoorn, Amstelplein), bus 172 (richting Kudelstraat, haltes Hobbemastraat of Museumplein) pakken.

 

Parkeergarage
Q-Park onder het Museumplein, ingang tegenover het Concertgebouw. Vanaf de Lairessestraat op het Museumplein linksaf. In de omgeving van het Museumplein geldt betaald parkeren.

 

Over het museum
Het Stedelijk Museum is het grootste museum met moderne en hedendaagse moderne kunst in Nederland, opgericht in 1874. Het museum is een van de drie grote musea aan het Museumplein in Amsterdam. De collectie bevat schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, film- en videokunst, installaties, werken op papier, kunstenaarsboeken, toegepaste kunst en industriële en grafische vormgeving. De vaste collectie van het museum wisselt regelmatig om zoveel mogelijk aan de bezoeker te kunnen laten zien.

Kunstfanaatjes-proof?
Ja! Er is van alles te doen voor families en kinderen in het Stedelijk! Zo is er het Familielab, waar vaak ook jonge kids kunnen aansluiten bij activiteiten. Ook zijn er de zogenoemde Familiesporen, familie audiotours, rondleidingen en workshops. Voor de doelgroep 0-3 jaar hebben wij geen aanbod op de website gevonden.

 

In het Stedelijk mag je overal borstvoeding geven. Ook hebben ze speciaal ingerichte ruimtes, waar je even rustig kunt zitten. Op verzoek kan met kinderwagens gebruik gemaakt worden van de lift.

Hongerige maagjes
Restaurant Stedelijk is een fijne plek voor een lunch, in de zomer is het goed vertoeven op het grote buitenterras. Restaurant Stedelijk is een fijne plek voor een lunch, in de zomer is het goed vertoeven op het grote buitenterras. In onze ervaring is het hier wel vaak hier druk en is het met kleintjes fijner om boven in de koffiebar een hapje te eten. Het personeel hier is heel kindvriendelijk en er zijn kinderstoelen genoeg.

Shoppen
Souvenirs, boeken, sieraden en prachtige designartikelen. De winkel van het Stedelijk kan elke dag zonder entreeticket worden bezocht. De winkel van het Stedelijk Museum is de eerste Nederlandse vestiging van Walther König Buchhandlung. Het assortiment biedt een selectie van internationale kunst-, design- en fotografieboeken. Ook ansichtkaarten, posters, cadeaus, Nederlandse en internationale designproducten en sieraden worden aangeboden. Daarnaast biedt de winkel een bijzondere selectie kinderboeken, en zijn de eigen publicaties van het museum verkrijgbaar.

Hoe zijn jouw ervaringen in het Stedelijk? Deel het met ons hieronder!