READING

Beer is Los – digitaal prentenboek van Teyle...

Beer is Los – digitaal prentenboek van Teylers Museum

Dankzij een schenking van Peuterspeelzaal de Speelhoek in Haarlem kon het Teylers Museum een digitaal prentenboek maken. “Beer is Los”, met illustraties van Aureen Harthoorn, is speciaal gemaakt voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Het verhaal gaat over Bram, een ondernemende kat die op avontuur gaat in de museumzalen. Ondeugend kietelt hij de brommerige Grottenbeer. Als dat maar goed afloopt!

Uit een van de bekende schilderijen van het Teylers Museum, De pianoles van Henriëtte Ronner-Knip,  komt een klein katje tot leven: Brammetje. Hij stapt zomaar uit zijn schilderij en gaat op avontuur in de museumzalen. Hij plaagt de Grottenbeer, waarna een spannende achtervolging volgt door alle zalen van het museum. Ten slotte weet Pieter Teyler hen tot bedaren te brengen, en keren ze tegen het ochtendgloren terug naar hun plek.  

Als voorlezer kun je bij sommige pagina’s wat meer informatie vertellen door op het kattenpootje links bovenin de pagina te klikken. Het museum gebruikt dit boek bij museumlessen voor kleutergroepen. Na dit verhaal herkennen kinderen steeds meer dieren en voorwerpen als ze in echt komen kijken in het museum! Voor de allerkleinsten is het misschien nét iets te spannend, wat denk jij?


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST