Villa Zebra

VILLA ZEBRA

Villa Zebra door Paul van der Blom
Foto: Paul van der Blom      

Villa Zebra is het leukste kunstuitje voor het gehele gezin! Dit Rotterdamse museum voor hedendaagse kunst maakt tentoonstellingen speciaal voor kinderen. In de tentoonstellingen doen families samen verrassende ontdekkingen door uitdagende vragen en opdrachten. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een gratis workshop.

KUNSTFANAATJES-PROOF?

Speciale kindertentoonstellingen Klooimiddagen en voorleesuurtjes  Gratis workshops Makkelijk bereikbaar met OV

INFORMATIE

Villa Zebra Stieltjesstraat 21 3071 JV Rotterdam  010-2411717 post@villazebra.nl 

Openingstijden Woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 – 17:00 uur. In de schoolvakanties is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. Gesloten op alle maandagen, Nieuwjaarsdag, Koningsdag, op 1e en 2e Kerstdag en Oudejaarsdag.

Entree

  • Toegangsprijs kinderen en volwassenen € 7,00 (incl. workshop voor kinderen)
  • Kinderen tot 3 jaar en Rotterdampas gratis.
  • De Museumkaart is niet geldig bij Villa Zebra.

Bereikbaarheid Je vindt Villa Zebra in Rotterdam aan de Stieltjesstraat 21 op de Kop van Zuid. Villa Zebra is bereikbaar met tram 20, 23, 25, metro halte Wilhelminaplein, bus 32 (halte Koninginnebrug) en bus 47 (halte Koninginnebrug). Vanaf Wilhelminaplein is het 5 minuten lopen naar Villa Zebra. Je kunt (betaald) parkeren op het terrein aan de voorzijde van Villa Zebra of (gratis) parkeren aan de overzijde van de Koningshaven op het Noordereiland. Over het museum In 1996 begint Jet Manhro met haar rondreizende BoekieBoekie-museum te dromen van een eigen gebouw. Om deze plannen te kunnen realiseren richt Jet samen met Wim van Krimpen de stichting Kinderkunsthal op. Een half decennium later, 4 april 2001 – het jaar van Rotterdam culturele Hoofdstad van Europa – is het zover. In het Museumpark in Rotterdam opent Villa Zebra haar deuren. In 2005 vindt Villa Zebra een nieuw onderkomen aan de Stieltjesstraat.

Kunstfanaatjes-proof? “Meer dan!”, luidt het enthousiaste oordeel. Een uniek museum en kunstlaboratorium voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kunst kijken, spelen, ontdekken en workshops volgen. Alles kan!

Hongerige maagjes Het Zebracafé, met uitzicht over de Maas, heeft een kleine kaart en kinderen en volwassenen kunnen er spelletjes doen aan de spelletjestafel of een boek lezen uit de bibliotheek.

Shoppen Villa Zebra heeft een kleine museumwinkel met bijzondere cadeautjes; werk van kunstenaars uit de tentoonstellingen, bijzondere prentenboeken en kaarten, creatieve materialen of grappige spelletjes.

Ben je ook in Villa Zebra geweest? Deel hieronder je ervaring!