READING

WINNEN De Kleine Kunstkijker – Tussen Kunst ...

WINNEN De Kleine Kunstkijker – Tussen Kunst & Kids #4

Heb je het interview met museumdirecteur Deirdre Carasso gelezen? Kinderen kunnen niet vroeg genoeg in aanraking komen met kunst. Maar waarom is dat eigenlijk zo? In de rubriek Tussen Kunst & Kids komen verschillende experts aan het woord, met zowel een persoonlijk als professioneel verhaal. 

 “Met kinderen naar een kunstmuseum gaan is leuk en leidt tot bijzondere gesprekken. Kinderen zijn nieuwsgierig, vol verwondering en staan nog veel meer open dan volwassenen. Zij stellen goede vragen en roepen nooit dat iets ‘onzin’ is en lopen ook niet verontwaardigd een museumzaal uit. En behalve dat het leuk is, is het ook heel leerzaam. Kinderen leren zo om goed en kritisch te kijken. Ze worden geprikkeld, stellen vragen en vergroten hun kennis over van alles en nog wat. Door te praten over kunst oefenen ze bovendien in het onder woorden brengen van hun mening en gevoelens”, aldus Carasso.

WINACTIE DE KLEINE KUNSTKIJKER

Benieuwd naar de tips van Deirdre Carasso? Lees dan De Kleine KunstkijkerDit boek is een houvast voor ouders met kinderen van 5 t/m 13 jaar. Maar ook voor jongere kinderen kun je er natuurlijk al wat uithalen – en sowieso jouw eigen kunstkennis vergroten. Wij mogen een exemplaar weggeven! Wil je kans maken op dit boek, schrijf dan hieronder jouw museumtip voor ouders met jonge kinderen. 

Deze winactie is afgelopen. De winnaar heeft bericht ontvangen.

 


Brigitte (37) is de oprichter van Stichting Kunstfanaatjes. Met haar freelance werk richt ze zich op publieksbereik (educatie & communicatie) in de culturele sector. Ook is ze een enthousiast museumdocent. Ze woont samen en en heeft een zoontje, Max van bijna 4 jaar oud.

COMMENTS ARE OFF THIS POST